Advent a várakozás időszaka. Annak ellenére, hogy felgyorsult életet élünk, és az értékrend is gyökeresen megváltozott az utóbbi időben, bizonyos dolgokhoz mégis ragaszkodunk. A karácsonyi készülődés közben időnként hajlamosak vagyunk megfeledkezni az ünnep valódi értékeiről, mert energiáinkat az köti le, hogy a legszebb és legtöbb ajándékokat szerezzük be, a menü legalább ötfogásos legyen és minden ragyogjon.
2022-12-09 |
A versenyzőknek egyebek mellett 130 kilogrammos „aktatáskát”, 180 kilogrammos golyókat, sok mázsás traktorkereket kellett megmozgatniuk. Erős és nívós mezőny gyűlt össze a különleges megmérettetésre, a versenyzőket az adott ország szövetségei delegálták – mondta Fekete László erősportoló, versenyszervező.
2021-09-01 |
Csatlakozott a jeruzsálemi hálatánc kihíváshoz, Magyarországon talán az egyetlen hajléktalanokat ellátó intézményként a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője. Az intézményben az elmúlt egy évben emelkedett az ellátottak száma, így mintegy 100 emberről gondoskodnak. A járványügyi szabályok nagy része továbbra is érvényben van a melegedőben, de enyhítéseket is bevezettek. A részletekről az intézmény lelkipásztorát, Dancsó Zoltánt hallhatják.
2021-05-11 |
Anita két kihívást is teljesít jelenleg az egyik eljutni az összes európai ország legmagasabb pontjára. - 2016-ban kezdtem és mostanáig 17 európai ország legmagasabb pontjára jutottam fel, többek között a Vatikán legmagasabb csúcsára is, ami 75 méter magas. – mondta el Anita. A másik kihívás pedig, hogy a hét kontinens legmagasabb vulkánjait hódítsa meg, amelyek közül négyet már sikerült megmásznia.
2021-03-21 |
Kevesen választanak manapság kétkezi szakmát, pedig jó szakemberekre mindig szükség van. A miskolci Baricska Pétert az élet sodorta a pályaváltáshoz és most azzal keresi a kenyerét, amit gyermekkorában az édesapja műhelyében lesett el. A fiatal cipész nem ismer lehetetlent, a Városház tér közelében található üzlete polcain egymás mellett sorakoznak a javításra váró lábbelik és táskák, ő pedig kifejezetten szereti a kihívásokat.
2021-02-17 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt