A felhívás a kárpát-medencei és a világban élő magyaroknak szól, illetve nemzetiségtől függetlenül bárkinek, aki kedveli a magyar táncokat. Páros vagy szóló, háromfajta verbunk közül választhatnak azok, akik feltöltenék egyperces videóikat a rekordkísérlet gyűjteményébe.
2021-07-27 |
Lesz nyíregyházi versenytáncos az idei U 21-es Európa és Világbajnokságon! A Szabolcs Diáksport Egyesület képviselői Balázs Zsombor és Ködöböcz Sándor erről a kiváló hírről számolnak be rádiónknak.
2021-05-27 |
Csatlakozott a jeruzsálemi hálatánc kihíváshoz, Magyarországon talán az egyetlen hajléktalanokat ellátó intézményként a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője. Az intézményben az elmúlt egy évben emelkedett az ellátottak száma, így mintegy 100 emberről gondoskodnak. A járványügyi szabályok nagy része továbbra is érvényben van a melegedőben, de enyhítéseket is bevezettek. A részletekről az intézmény lelkipásztorát, Dancsó Zoltánt hallhatják.
2021-05-11 |
Kilenc éves kora óta a balett körül forog minden gondolta Feketéné Kun Ildikónak, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszttel kitüntette balettmesterének. A nyíregyházi elismert szakember mint mondja, mintha előre megérezte volna az újabb pandémiás időszakot, ezért már a tavaly év végén óriási tempót diktált tanítványainak és magának is. Méltán büszke arra is, hogy szinte az egész világon vannak növendékei.
0:00
0:00
2021-04-17 |
Ezt közvetítik a mostani programmal is, hogy érezzék át mások is, milyen harmóniában mozogni a párunkkal, mennyire sokat adnak ezek a közös élmények és milyen a kulturált szórakozás. Már a televíziós műsorral is az volt a cél, hogy minél szélesebb körben megismertessék és megkedveltessék az emberekkel az olyan, klasszikus értékeket képviselő táncokat, mint a standard és latin táncok. A programról Tombácz Anikó és Süttő Roland miskolci profi versenytáncos, tréner és versenytáncpedagógus páros mesél.
2020-08-12 |
Az idén 30 éves jubileumát ünnepli a Főnix Néptáncegyüttes. Annakidején lelkes szülők biztatására alapította Törökné Csécs Lenke művészeti vezető a Főnixet a Csapókerti művelődési házban, amely ma is otthona a táncosoknak. 88 gyerek 2 csoportban kezdett táncolni, ma 100 körüli a tagok száma. Gyerekek nőttek fel, néptánc oktatók születtek, számtalan külföldi kapcsolat, fellépés és díj kapcsolódik a Főnix Néptáncegyüttes nevéhez. Múltról és jelenről hallhatják a most következő beszélgetést.
2020-02-05 |
27. alkalommal rendezték meg Sárospatakon a Pünkösdi Gyermektánc találkozót. Ez a rendezvény indította el a három napos pünkösdi rendezvénysorozatot a zempléni városban.
2019-06-13 |
Az elmúlt hétvégén zajlott Sátoraljaújhelyen a 15. Zemplén Társastáncfesztivál és Koreográfusverseny. Több, mint félezer táncos lépett a parkettre és mutatta be a standard és latin koreográfiákat. A három napos seregszemlén volt még menetszamba verseny és a táncospárok egyéni megmérettetésére is sor került. A jubileumi fesztivál sok meglepetéssel zajlott, a koreográfusokkal, táncosokkal, és a zsűri tagjaival Jászter Beáta beszélgetett.
2019-05-29 |
Pécstől Szegedig, Újhelytől Kiskunlacházáig több, mint félezer fiatal járja majd a parketten a latin és standard táncokat.
2019-05-15 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt