A tánc művészet és sport is egyben. A ritmikus, zenére történő mozgással érzelmeket fejezhetünk ki és társadalmi kapcsolatokat is építhetünk. A tánc az emberek közötti nonverbális kommunikáció eszközének is tekinthető. Táncelemeket tartalmaz a torna, a műkorcsolya, a jégtánc vagy a szinkronúszás, sőt  a harcművészetek formagyakorlatait is gyakran hasonlítják táncokhoz. A tánc segíti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt.
2023-09-07 |
A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Tehetség Program keretében a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjat adományozta Ugyan Attila, a Nyírség Táncegyesület vezetőjének, a nyíregyházi Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola néptáncpedagógusa részére.
2023-06-01 |
Nagyanyáink Öröksége-Óvodások Népművészeti Fesztiválja és Folkviadalt tartanak május 19-én az erdei tornapályán, melyre több száz gyermeket várnak a szervezők.
2023-05-17 |
Rendkívül mozgalmas és sikerekkel teli évet hagyott maga mögöt a miskolci KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes, mely számos győzelem mellett a felnőtt csapatával megszerezte az újabb országos bajnoki címét – immár a 17.-et - a Standard-mix kategóriában, az októberben Zalaegerszegen megrendezett versenyen.
2023-01-07 |
Táncreakció címmel a zene és a tánc motívumairól hallhatnak Medgyessy Ferenc művészetében október 20-án 17 órakor a Déri Múzeumba látogatók. Fodor Éva Irén művészettörténész előadása után fellép Dezső Virág mozdulatművész is.
2022-10-14 |
Idén ünnepli fennállásának tíz éves jubileumát a nyíregyházi Princess Balett Iskola, ahol modern táncot és balettet is elsajátíthatnak a legkisebbek.
2022-09-04 |
Nemzetközi téren is ismert és hazai meghívottak mellett fiatal, pályakezdő koreográfusok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a színpadon. A fesztivál megalakulásakor szerettük volna, ha valamilyen módon kapcsolódunk a Tánc világnapjához, ami április 29-e. – mondta Kozma Attila, a Miskolci Balett és a fesztivál művészeti vezetője. Az idei fesztivál különlegessége, hogy sok női koreográfust hívtak meg, akik másképp látják a táncot, mint férfi társaik.
2022-04-13 |
A Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében a harmadik Nagy Táncválasztót rendezik meg ezen a hétvégén, szeptember 26-án, vasárnap. A programokhoz az ország 11 városa, köztük Debrecen is csatlakozik. Itt az Ifjúsági Ház a fő helyszín, ahol az érdeklődők ingyenes klasszikus balett, hip-hop, majorett, bachata és break tánc órákon vehetnek részt előzetes regisztráció után. Emellett a Dósa Nádor téren színes táncbemutatókkal várják a közönséget.
2021-09-24 |
A felhívás a kárpát-medencei és a világban élő magyaroknak szól, illetve nemzetiségtől függetlenül bárkinek, aki kedveli a magyar táncokat. Páros vagy szóló, háromfajta verbunk közül választhatnak azok, akik feltöltenék egyperces videóikat a rekordkísérlet gyűjteményébe.
2021-07-27 |
Lesz nyíregyházi versenytáncos az idei U 21-es Európa és Világbajnokságon! A Szabolcs Diáksport Egyesület képviselői Balázs Zsombor és Ködöböcz Sándor erről a kiváló hírről számolnak be rádiónknak.
2021-05-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt