Az elmúlt két évben több mint nyolcvan beteget láttak el, közülük hatvannak teljesen eredményes volt a terápiája. A kezeléseket heti öt napos program keretében tartják a virtuális térben. A betegek, akiknek száma mintegy harminc fő, csoportokra bontva vehetik igénybe ezt a fajta gyógyulási módot.
2023-04-14 |
Új helyre, a Klinikai Központ területére költözött a Hospice-palliatív osztály, mely 2017-ben a Kenézy Kórházban nyitotta meg kapuit 20 ággyal a végstádiumban lévő, daganatos betegek ellátására.
2023-02-01 |
1912-ben megalapították a Magyar Királyi Tudományegyetemet. 1921-től indult Debrecenben az orvosképzés, és azóta van Neurológiai Klinika. Kezdetben 20-30 ággyal és az akkori új eljárásokkal dolgoztak az orvosok. Ma 66 ágya van a klinikának, ahol évente 1300, leginkább stroke beteget gyógyítanak. A járóbeteg szakellátáson havonta 3 ezer páciens jelenik meg.
A rehabilitáción egy csapat dolgozik, így ha szükséges több szakterület orvosa, valamint gyógytornászok, dietetikusok és pszichológusok is segítik a gyógyulást. A programra még várják a jelentkezőket. A részletekről Varga János, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának docense számolt be.
2022-05-11 |
Július elseje a magyar egészségügy napja, vagy másik nevén Semmelweis Ignác-nap 1992 óta. Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentőjeként” ismert, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében. Ennek apropóján a mai szülési kultúráról, a szülésznők feladatáról, szerepéről Kungler- Hajzer Gabriellát, a Debreceni Egyetem Klinikájának szülésznőjét kérdezte Buzás Bori
2019-07-01 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola