Új helyre, a Klinikai Központ területére költözött a Hospice-palliatív osztály, mely 2017-ben a Kenézy Kórházban nyitotta meg kapuit 20 ággyal a végstádiumban lévő, daganatos betegek ellátására.
2023-02-01 |
A hazai hospice mozgalom ugyan jelentős eredményeket ért el az elmúlt 3 évtized alatt, ám a magyar társadalom nagy része még mindig félelemmel és egyfajta tabuként tekint a halálra. A szakemberek szerint talán ez a legfőbb oka annak, hogy a betegek későn kerülnek az ellátásba, így a szükségesnél jóval többet szenvednek ők és szeretteik is, ahelyett, hogy időben megkapnák például a szükséges fájdalomcsillapító kezelést a hozzátartozók pedig a segítséget a gondozáshoz.
2021-05-08 |
Az alapítvány emellett, a beteg állapotától és panaszainak intenzitásától függően, lehetőséget biztosít járóbeteg szakorvosi konzíliumra és komplex otthoni ellátásra is, amelyre jelenleg van még kapacitása az Alapítványnak. A fekvő-és járóbeteg ellátás a megye egész területéről, az otthoni ellátás pedig Miskolc 35 kilométeres vonzáskörzetében igényelhető.
2020-10-17 |
Nagyon nehéz volt a kezdet, az emberek nem tudták, hogy mit jelent ez a kifejezés – hangzott el azon az előadáson, amit a Hospice Világnap alkalmából tartottak a Váci Mihály Művelődési központban. Bákányné Mikó Zita, a nyírségi Hospice alapítvány elnöke elmondta: éppen ezt a célt szolgálta ez a rendezvény, hogy az emberek megismerjék a főként daganatos, végstádiumban lévő emberek ellátási formáját. A rendezvényt úgy építették fel, hogy ne csak erről, hanem az egészségünk megőrzéséről is szóljon.
0:00
0:00
2019-10-15 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt