A Szatmári Református Egyházmegye szeptember 25 -29 között Csendes-hetet rendezett Berekfürdőn. A minden évben megszervezett alkalmon idén is teltház volt, összesen 128-an vettek részt.
2023-10-09 |
Farmeros lelkészek találkozója címmel szerveztek előadást idén a Panyola Feszten. A református templomban megtartott alkalomhoz több református lelkipásztor csatlakozott. A rendezvény koordinátora a nyíregyházi születésű Didi Xénia volt, aki negyedik éve szolgál a református egyházközség lelkipásztoraként Panyolán.
2023-08-22 |
A Csillagpont Fesztivál július 24-én megnyitja kapuit. A hagyományosan kétévente megtartandó rendezvénynek idén Zánka ad otthont. Eddig már 3000-nél is több résztvevő váltott jegyet. Az ezután érkezőknek csak a kempingezési lehetőség maradt a fedett szálláshelyek ugyanis beteltek. A szabadidős programokra is érdemes most jelentkezni, mert vannak események, amelyek iránt nagy érdeklődés mutatkozik.
2023-07-21 |
Idén is találkozót szerveztek a Sárospatakon végzett presbiteri népfőiskolások. A Sárospataki Református Teológiai Akadémián elérhető képzésforma egykori diákjai egyfajta továbbképzésként élik meg ezt az eseményt, hiszen a baráti és kötetlen találkozások mellett a református élet szervezésével kapcsolatban és a hitélet erősítését szolgáló előadásokat hallgathatnak meg.
2023-07-14 |
A koncerten fellép az ausztráliai Hillsong United, Caramel, Pintér Béla és Pajor Tamás is. A szervezők az előzetes becslések alapján tizenhétezer embert várnak az eseményre, amely a kárpátaljai magyaroknak és az ukrán állampolgároknak ingyenes. Az alkalmon adományt is gyűjtenek az ukrajnai háborús viszonyok enyhítésére. A rendezvénysorozatot korábban főleg budapesti helyszíneken tartották, idén azonban Veszprém és Debrecen is házigazda lehet.
2023-06-05 |
Egyházmegyei kórustalálkozót rendezett a közelmúltban a Nyírségi Református Egyházmegye Kántorjánosiban. Ezzel egy régi tradíciót élesztettek újjá, hiszen legutóbb 2018-ban volt hasonló eseményben részük a gyülekezeteknek.
2023-05-08 |
Házaspárok számára szervezett találkozót a pácini református egyházközség. A beszélgetéssel egybekötött rendezvényre előadókat is hívtak a szervezők.
2023-03-15 |
Újfehértón minden évben megrendezik az országos gépészkovács találkozót, ahol stabilmotorokat, veterán traktorokat, mezőgazdasági gépeket csodálhatnak meg az érdeklődők.
2023-02-01 |
Körülbelül nyolcszázan vettek részt a Tiszáninneni Református Egyházkerület által szervezett református gyülekezetek találkozóján, Sárospatakon. A rendez-vény Pásztor Dániel püspök igehirdetésével kezdődött, aki a János evangéliumá-ból választott egy igerészt.
2022-06-30 |
A koronavírus-járvány miatt a meghirdetett alkalmat idáig kétszer is el kellett halasztani, most azonban április 23-án, szombaton a Mezőtúri Református templomban ismét megvalósulhat. Az efféle találkozó egyrészt seregszemle: lehetőség a sokfelől összejött együttesek számára, hogy egymás előtt megmutassák, mit tudnak. Másrészt szakmai tapasztalatcsere: lehetőség a kollégák számára a repertoár szélesítésére.
2022-04-24 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt