A Borsod Gömöri Református egyházmegye lelkipásztorai, gyülekezeti gondnokok, presbiterek találkoztak egymással Miskolcon. Az esemény szervezője a Református Szalon Egyesület volt. A civil szerveződés célja, megfelelő alkalmat teremteni a találkozásra a református értelmiségiek, döntéshozók számára mintegy kapcsolódási pontot teremteni a református politikai, egyházi, kulturális és gazdasági érdekek közös képviseletére.
2020-09-17 |
A programra informatikusokat, programozókat és mérnököket,mérnökhallgatókat várnak. A részletekről a találkozó főszervezőjét, Németh Balázst, a budapesti mérnökmisszió lelkészét kérdeztük.
2020-02-14 |
Nemrég zajlott Magyarországon a Víz Világtalálkozó, melynek célja a vízválság megelőzése és a kontinenseken átívelő összefogás a jövőért. A világ víz felhasználása az elmúlt száz évben a hatszorosára nőtt. Miközben folyamatosan pusztulnak a termőföldek, a növekvő népességnek köszönhetően egyre több embert kellene eltartaniuk. Az előrejelzések szerint az elkövetkező 20 évben az emberiség vízfogyasztása 30 százalékkal fog emelkedni.
0:00
0:00
2019-12-08 |
Ifjúsági Találkozót szerveznek a reformátusok most szombaton Mátészalkán. Fazekas Ferenc, a nyírbátori egyházközség lelkipásztora rádiónknak elmondta: nem csupán a térségből várják a fiatalokat a CROSS-YOUNITY koncertre és az azt megelőző evangelizációra, amelynek helyszíne a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház Nagyterme Mátészalkán. A találkozó része egy határon átnyúló programnak, amelynek lényege, hogy közelebb hozza egymáshoz az anyaországbéli és a határontúli magyar közösségek fiataljait.
2019-11-07 |
A bio-élelmiszerek és az ökológiai gazdálkodás volt a második Református Ízek Találkozójának témája. Október 4. és 6. között Hajdúnánás adott otthont a református egyház gasztrokulturális eseményének. Hajdúnánás az ősidők óta lakott település az Alföld keleti részén, Debrecen és Nyíregyháza között. Nevének előtagját Bocskai István református hajdúiról kapta, akik 400 évvel ezelőtt telepedtek meg a környéken. Mára a város szalmafonásáról és kiváló minőségű élelmiszereiről ismert. Sörvacsorával, éjszakai fürdőzéssel, szakmai előadásokkal, termelői piaccal, közös főzéssel és lelki programokkal várták ide az érdeklődőket az elmúlt hétvégén.
2019-10-08 |
Felsőzsolca történelmi múltjával ismerkedhetnek meg, megemlékezünk a településen, a 18. században élő és tevékenykedő nemesi családokról. A történészek szerint a Dőry, a Platthy , a Szathmáry Király és a Bárczay családok példát mutattak haza- és szabadságszeretettükkel, jelentősen hozzájárultak ahhoz a fejlődéshez, melynek köszönhetően a Miskolc-közeli település 1997-ben városi rangot kaphatott.
2019-09-03 |
Ismét találkozót szerveznek a Családfakutatók augusztus 30án, a nyíregyházi Vasutas Művelődési Házban.
2019-08-27 |
Ismerős arcok, régi emlékek és órákon át tartó, kötetlen beszélgetések töltötték meg a gagybátori református templom udvarát szombat délután. Kilencedik alkalommal rendeztek találkozót a településről elszármazottaknak Gagybátorban, augusztus 17-én. A református gyülekezet programjára főként a térségből – Miskolcról, Szikszóról, Encsről és Nyékládházáról – illetve a fővárosból érkeztek vendégek. A rendhagyó programot évekkel ezelőtt az elszármazottak kezdeményezték, kevés lehetőség van ugyanis arra, hogy találkozzanak régi barátaikkal és nosztalgiázzanak a festői környezetű községben. Az alkalom úrvacsorás ünnepi istentisztelettel kezdődött, amelyen Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspök-helyettese szolgált. Ezután közös ebéddel folytatódott az együttlét a parókia udvarán. A rendezvényen készült következő összeállításunk.
2019-08-21 |
Idén is megszervezik az Elszármazottak Találkozóját Gagybátorban, augusztus 17-én, immár kilencedik alkalommal. Évekkel ezelőtt négy volt osztálytárs fejéből pattant ki a csereháti település egykori lakosait összehívó rendezvény ötlete.
2019-08-10 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt