Ferenc pápa találkozik majd a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának delegációjával is szeptemberben, amikor néhány órára Budapestre utazik, hogy részt vegyen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén.
2021-08-02 |
Ezekben a napokban is tart még a hatodik Tárogatós Világtalálkozó, amelyet a Vajai központtal működő Rákóczi Tárogató Egyesület szervez meg ötévente. A konferenciával és koncertekkel tarkított esemény keretében ellátogattak a sárospataki Rákóczi-várba, ahol a kiváló akusztikájú udvaron hallgathatta meg őket a közönség.
2021-07-15 |
Nem így tervezték, kétévenként akarták életre hívni, de olyannyira nagy sikernek örvendett az első, hogy minden évben igény van rá.
2021-06-25 |
Tavaly a járvány miatt elmarad, de idén már meg tudja rendezni hagyományos ökumenikus missziói konferenciáját a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa lelkészek és lelkészi munkatársak számára. A nagyon várt találkozásra június 21-étől 25-éig kerül sor Révfülöpön, és még lehet jelentkezni: a határidőt a körülményekhez igazodva kitolták június 8-áig.
2021-05-27 |
Az esemény egy különleges témával, az űrkutatás és a kereszténység kapcsolatával foglalkozik, és a témában világi és egyházi személyekkel találkozhatnak az érdeklődők május 27-én, 19 órától a Partium Ház belső udvarán. Regisztrárició nem szükséges, és az első személyes jelenlét alkalmával 30-40 érdeklődőt várnak.
2021-05-27 |
A nagyszabású eseményen nemcsak a városok fiataljai, hanem a polgármesterei is jelen lesznek, így a tervek szerint egy nagyszabású, kétszáz fős esemény várható. Ecsedi Noémit, Nyíregyháza diákpolgármesterét hallják.
2021-02-25 |
A részletekről a szervező Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány titkárságának vezetőjét Zila Gábort kérdeztük.
2021-02-17 |
A bűnmegelőzés modern eszközeivel, új interaktív módszerekkel ismerkedhettek meg a résztvevők a Bűnmegelőzési Tanács legutóbbi rendezvényén Miskolcon. Szó esett az online élettér veszélyeiről, a Z-generáció sajátosságairól, az asszertív kommunikációról, a leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről is.
2021-02-11 |
A Borsod Gömöri Református egyházmegye lelkipásztorai, gyülekezeti gondnokok, presbiterek találkoztak egymással Miskolcon. Az esemény szervezője a Református Szalon Egyesület volt. A civil szerveződés célja, megfelelő alkalmat teremteni a találkozásra a református értelmiségiek, döntéshozók számára mintegy kapcsolódási pontot teremteni a református politikai, egyházi, kulturális és gazdasági érdekek közös képviseletére.
2020-09-17 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt