Az asztallal két személy fog tudni játszani, hiszen a méretei kisebbek, mint egy normál csocsóasztalnak. Azért csocsóasztalt készített Donát, mert fontos számára, hogy funkciója is legyen az adott tárgynak. Nem véletlen, hogy - Leginkább a matematika és a fizika, valamint a gépészet érdekel, gépészmérnökként szeretnék majd tovább tanulni. – mondta el rádiónknak Fehérvári Donát.
2021-07-24 |
A jelenleg Angliában élő, 36 éves Ágotai Gábornak különleges ötlete támadt: kedvenc városát, Miskolcot LEGO-ból formálta meg. Manapság már sok nagyváros egy-egy ismert részét modellezik le, de a hobbidesigner szeretett városának emblematikus helyeit alkotta meg. Ezek között van a Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Diósgyőri vár, a Lillafüredi-vízesés, az Avasi kilátó és a Palotaszálló.
2021-04-03 |
A Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum tanulói összetett első helyezést értek el a nemzetközi World Robot Olympiad (WRO) versenyen. Ennek eredményeként a csapat jogot kapott arra, hogy a következő versenyre ingyen nevezhessen. Továbbá egy teljes robotszettet nyert az iskola, oktatási segédanyagokkal és kiegészítő szenzorokkal. A tanulók ezen teljesítménye beszámít az egyetemi felvételijükbe is pluszpontok formájában. A versenyről Ujvárosi Sándor felkészítő tanár és egyben csapatkapitány számol be.
2021-01-21 |
Védőszemüvegek gyártásába kezdett a LEGO nyíregyházi gyára. Két fröccsöntő gépet állítottak át, és napi 3700 ilyen szemüveget tudnak legyártani. Az első adományokat már el is juttatták a Nyíregyházán és környékén dolgozó gyermekorvosoknak. A kezdeményezés a vállalat dániai központjában indult, ahol a mérnöki tervező részleg munkatársainak jutott eszébe, hogy védőszemüvegeket gyártsanak, miután tudomásukra jutott, hogy szűkösen állnak csak rendelkezésre védőeszközök.
2020-05-06 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt