Összességében elmondható, hogy mozgalmas és sikeres évet tudhat lassan maga mögött a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület. A rendezvények mellett több projektet is végrehajtottak, valamint részt vettek országos programokban is. Ebben az évben egyébként a számok alapján az is kijelenthető, hogy az emberek egyre tudatosabbak, ha a környezetvédelemről van szó.
2019-12-14 |
Megkezdődött „A rákosi vipera természetvédelmi helyzetének javítása a Pannon régióban” című projekt az Európai Unió LIFE-programja és az Agrárminisztérium támogatásával, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület koordinálásával.
2019-12-06 |
A MÁV több forrásból végez és tervez állomás felújításokat. Az egyik ilyen több éves, még alakuló projekt az „50 megújuló állomás” elnevezésű komplex program. Emellett azonban saját forrásból jelenleg is folynak kisebb munkálatok, esztétikai javítások, karbantartások, amiket a vasúttársaság öt vidéki területi igazgatósága indított el a saját régiójában. A debreceni térségben összesen 40 állomás és megállóhely érintett, ezeknek csaknem a felében már befejezték a feladatokat, például a fém- és fafelületek festését, az épületek környezetének rendezését, a kerékpártárolók megújítását. A legjelentősebb változásokat magán a debreceni állomáson tapasztalhatják az utasok.
2019-08-27 |
Több mint 10.000.000 euro támogatásban részesült az a határon átnyúló uniós program, amelyet Debrecen és Nagyvárad valósít meg „Román-magyar határon átnyúló Képzési Központ és Értéktár a kulturális és történelmi örökség számára” címmel 2019 és 2022 között. A projektben befejeződik a Latinovics Színház, de számos közös eseményt is megvalósítanak a két város kulturális intézményei. Megújul a Körösvidéki Múzeum nagy része és egy külön épületet kap a Várad folyóirat, az eddigi tevékenységeik folytatásához illetve újak kialakításához. Buzás Bori összeállításában először Komolay Szabolcsot, Debrecen alpolgármesterét hallják, majd Aurel Seriogea Chiriac a Körösvidéki Múzeum igazgatója beszél, a tolmács Bozsódi-Nagy Orsolya.
2019-08-16 |
Újabb nemzetközi együttműködésekbe kapcsolódott be a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. Az uniós támogatású nagy projektek különböző területeken szolgálják a résztvevő térségek fenntartható fejlődését.
2019-07-12 |
Két éve indította el Közösségi Erőnlét programját a Talentum Alapítvány. Az Európai Unió által finanszírozott projekt célja a társadalmi összetartozás, a generációk közötti együttműködés erősítése önkéntes tevékenységek által.
2019-07-03 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt