Ebben az évben Mátészalkán 5 milliárd forint értékben, tíz uniós projekt valósul meg és 27 utat is felújítanak - tájékoztatta rádiónkat Dr. Hanusi Péter, Mátészalka városának polgármestere.
2023-02-27 |
A Debreceni Egyetem Mezőgazdasági, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara új projektje kezdődött meg, amely során a Gulyás és Társa Kft-vel konzorciumi szerződést kötött, és 700 millió forintos pályázati támogatással egészséges húskészítményeket állítanak elő. A kutatások évekkel ezelőtt kezdődtek, és a cél az volt, hogy olyan innovatív, magas hozzáadott értékű termékek fejlesztését valósítsák meg, amelyek a piacon a fogyasztók igényeivel találkozzanak.
Ennek záróakkordjaként október 23-ától február 12-éig látható az a tárlat, amelyen a rendszerváltás óta eltelt bő 30 év magyar kortárs művészeti világát mutatják meg különleges módon. A program célja az volt, hogy elsősorban a középiskolásokat ismertesse meg az elmúlt három évtized magyar képzőművészetével.
2022-10-27 |
A csaknem 498 millió forintos keretből három térségben is végeztek helyreállítási munkákat. A puszta élővilágában különleges szerepet foglalnak el a programban érintett erdőségek, de a nem őshonos, invazív, tájidegen fajok terjeszkedése veszélybe sodorta ezeket.
2022-07-14 |
Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében az Európai Szociális Alap támogatásával megvalósuló projektben mintegy fél milliárd forintot fordítottak arra, hogy a természettudományos és műszaki pálya iránt felkeltsék a diákok érdeklődését.
2022-04-24 |
Megújult például a bodrogközi település ravatalozója. Erről hallhatják Karászi Zoltán polgármestert.
2021-08-15 |
Az önkormányzat célja elsősorban a nemzeti érték megmentése, de a beruházássorozat egyben turisztikai sikertörténet is. A helyszínen egy évtizede még csupán romok jelezték, hogy egykor büszke vár állt a hegytetőn. Aztán előbb öt éve elkészült az öregtorony, most pedig egy határon átívelő projektnek köszönhetően a reneszánsz palotaszárny újult meg mintegy 600 millió forintból, magába foglalva azt a különleges kiállítást, amely igazán egyedivé teszi a regéci-várat.
2021-08-03 |
Az UNESCO 2004-ben hozta létre a Kreatív Városok Hálózatát, amely során 7 területen lehet a világ bármely pontjáról díjat nyerni. A cél, hogy a világ megismerje a különböző országok régióinak értékeit. Ennek egyik elismerése az Irodalom Városai cím, amelyre az idén Debrecen is pályázott. A cívisváros kultúrtörténete bővelkedik olyan eredményekben, személyiségekben, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar nyelv és kultúra ismertté váljon. A pályázat előkészítésében Debrecen városa, a városi szervezetek, a Debreceni Egyetem, a Református Kollégium, a Méliusz Könyvtár és a Déri Múzeum vett részt.
2021-06-08 |
A speciális kommunikációs igényű személyek számára nyújt egyénre szabott, mindennapi támogatást a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. MONTÁZS projektje. Az országban hat módszertani központ jött létre 2018-ban a speciális kommunikációs igényű emberek számára. Ezek közül az egyik Debrecenben működik. Az itt elérhető térítésmentes szolgáltatások célja, hogy az érintettek, állapotukhoz mérten részt vehessenek a társadalmi interakciókban.
0:00
0:00
2021-05-09 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt