A versenyzők először a vármegyénként megrendezett területi előválogatókon mérték össze tudásukat, majd a tovább jutók az országos válogatókon bizonyíthattak. Az említett területi előválogatón Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékből 28 szakmában versenyezve 428 tanuló vett részt, az országos válogatóba 10 szakmát képviselve, 25 versenyző jutott tovább.
2024-05-03 |
A labor szlovák-magyar munkaprogram keretében, 150 millió forintos beruházással a FESTO Automatika Kft. kivitelezésében jött létre. Az ünnepélyes avatón részt vett Hankó Balázs a Kultúrális és Innovációs minisztérium felsőoktatásért, innovációért, és szakképzésért felelős államtitkára. aki köszöntőjében a szakképzés fejlődéséről szólt.
2023-10-11 |
A Miskolci Szakképzési Centrum 2021-ben az országban elsőként hozott létre Képzési Információs és Élményközpontot.
2023-09-21 |
A 12. helyen a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum található míg, a 46. helyen pedig a Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum. A rangsort objektív mutatók alapján állítják össze úgymint, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével.
2023-03-10 |
A megállapodás tovább erősíti a már meglévő szakmai kapcsolatot az oktatási központ és a vállalat között. Az együttműködés eredményeként a gépészet, valamint az elektronika és elektrotechnika ágazatokban közösen képezik a régió legjobb szakembereit. A program sikerességét mutatja, hogy a tanulók 70%-a MOL-t választja első munkahelyének, a többiek felsőfokú képzésben folytatják tanulmányaikat.
2023-02-22 |
Több mint 1500 új diák kezdte meg tanulmányait a Miskolci Szakképzési Centrum iskoláiban. 19 ágazatban közel 30 szakmát tanulhatnak a fiatalok a gazdálkodás és menedzsment ágazattól a kereskedelmen, gépészeten, informatikán és távközlésen át, egészen a szociális és szépészeti ágazatig.
2022-09-02 |
A Miskolci Szakképzési Centrum 64 oktatója kapott kitüntetést, elismerésül az elmúlt egy évben végzett tehetségtámogató munkájukért. Ezen tevékenységek és eredmények alapján bronz, ezüst és aranyfokozatú Tehetséggondozó-díjakat ítélt oda az oktatóknak a Miskolci Szakképzési Centrum.
2022-06-15 |
Együttműködési keretmegállapodást kötött a Miskolci Szakképzési Centrum és a MÁV-Volán-csoport, amelynek a már gyakorlatban is működő részleteiről tartottak közös bemutatót.
2022-03-09 |
Miskolc és Kassa műszaki szakképző iskolái között folytatódik az együttműködés annak érdekében, hogy a középfokú képzésben résztvevő diákok magasabb szintű szakmai tudással és kompetenciákkal lépjenek ki a munka világába.
2021-06-18 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt