Egykor bajnokságuk elitjéhez tartozott a helyi csapat, de három évtizede nem pattogott labda az apróhomoki futballpályán. A Hátsó Füves futballmentő túra különleges programjaként most újra összeállt az egykori helyi aranycsapat, amelynek már jóval hatvanon túli tagjai néhány percet játszottak is a Zempléni Főnix gárdájával. Helyüket azonban fokozatosan átvették a helyben érdekelt mezőgazdasági vállalkozás, vagyis a Geomilk Kft. dolgozói, a mérkőzés további részét ők focizták végig.
2023-09-13 |
Miközben Magyarországon a hagyományos falusi futballélet átalakulása és visszaszorulása miatt 2000 és 2021 között 24 százalékkal csökkent a felnőtt férfi csapatok száma, Sátoraljaújhelyen a Hátsó füves-kiállításra építve regionális mozgalom indult a környékbeli szunnyadó futballközösségek megtartására, a futballban rejlő identitáserősítő, kohéziós értékek megőrzésére.
2022-08-05 |
Egy műfüves sportpályával bővült a sátoraljaújhelyi Wáberer-ház szolgáltatási köre. A környékbeli nehéz sorsú emberek, főleg roma fiatalok támogatására létrejött létesítményegyüttes új pályáját a helyi futballcsapat és a Wáberer-ház focistái közötti labdarúgó mérkőzéssel avatták fel. A műfüves pálya a közismert nagyvállalkozó, kormánybiztos, Wáberer György adományából épült meg.
2021-11-06 |
Lengyel Dorina játékvezető álma az volt, hogy az utánpótláskorú mérkőzések mellett NB I-es női mérkőzéseket vezethessen. Az egyetemistának nemrég teljesült a kívánsága, a korábbi vágya. Dorina rádiónknak elmondta, hogy a játékvezetést ő annyira komolyan veszi, hogy a szakdolgozat témájaként is az utánpótláskorú labdarúgók életét, motivációját vizsgálta meg.
2021-05-08 |
Ferenci Tibor a Miskolci Kispályás Labdarúgó Egyesület elnöke idézte fel – a sportág fénykorában volt, hogy 120 csapat is nevezett több osztályban. Most kicsit kevesebben vannak, de ez a járványnak is köszönhető. Bár tavaly még sikerült egy csonka bajnokságot szervezni, de már a téli Kőhalmi teremkupát, már nem lehetett megszervezni. A jövőt bizakodóan várja és reméli, hogy teljes bajnoksággal indulhat újra a kispályás futball.
2021-03-09 |
Közel háromezren vesznek részt idén is a nyíregyházi kispályás bajnokságban, amelynek az újraindítását már nagyon várják az amatőr labdarúgók, akik hétről-hétre küzdenek egymással. Dajka László a kispályás labdarúgás elnöke rádiónknak elmondta, az ő céldátuma március 22-e, s bízik abban, hogy ekkor újra elindulhat a labda, s ezáltal az élet is a kispályákon.
2021-02-18 |
65 milliárd forintos állami támogatással Hajdúnánás mellett épülhet meg egy nemzetközi színvonalú MotoGP-pálya, amivel Magyarország bekapcsolódhat a világ legrangosabb gyorsasági motorverseny sorozatába. Az új hazai ágazati stratégiához igazodó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezelésében legkésőbb 2023 elejére megvalósuló beruházás az egész régió fejlesztéséhez fontos lépcső. A többfunkciós komplexum ugyanis nem csak MotoGP versenyek rendezésére lesz alkalmas, turisztikai, közlekedésbiztonsági, tudományos-kutatási szerepe is jelentős lesz.
2020-06-25 |
A sportcentrumban elsősorban a kültéri edzéseknek adnak teret a saját sportiskolás és a külsős sportolók számára. Ez az Oláh Gábor utcai Sportcentrumot, a Gyulai Atlétikai Stadiont érinti, de megnyitották részlegesen a Sportuszodát, és a jégcsarnok küzdőterében pedig a DEAC hokicsapata kezdhette meg edzését.
2020-05-22 |
Lerakták a DVTK multifunkciós sportcsarnokának alapkövét, az épületet 2020 végén vehetik majd birtokba a sportolók. Az aréna nemcsak a kosárlabda, hanem több, teremben űzhető sportág – röplabda, kézilabda, futsal – számára is teret nyújt.
2019-10-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt