Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számos egyházi- és civil szervezet, vállalkozás, baráti társaság vesz részt abban az ételosztásban Sárospatakon, amely segítségével minden héten, szombaton délben meleg ételhez juttatnak alkalmanként 80-100 rászoruló embert a helyi piacon. A református egyház kiemelten vesz részt a programban, számos egyházi közösség, például alapítvány, presbitérium, egyházközség, cserkészek, teológushallgatók vállalkoztak ebben az évben is arra, hogy ilyen módon is támogatja a nehéz sorsú embereket. A sort a Sárospataki Református Egyházért Alapítvány kezdte, finom krumpli gulyással, forró teával és süteménnyel kínálták a megjelenteket.
2020-01-07 |
Sárospatak sokféle szempontból is különleges város. Kivételes történelemmel, nagy múltú iskolákkal, gyönyörű műemlék épületekkel, és páratlan természeti adottságokkal rendelkezik. Az utóbbi időben azonban egy újabb sajátossággal bővült a település, mégpedig a rászoruló emberekért szövődött szinte példátlanul széleskörű összefogással. Idén már 17 egyházi- és civil szervezet, intézmény, vállalkozás, vagy más közösség csatlakozott ahhoz a programhoz, amely már vagy tíz éve fut, de körülbelül három éve szélesedett ki igazán. Ennek köszönhetően mostantól március végéig minden hétvégén meleg étel várja azokat az embereket a piacon, akiknek ritkán jut jó minőségű, tápláló ennivaló az asztalra. A város polgármestere szerint példás, ahogyan a város megmozdult a közös ügy érdekében.
2019-12-19 |
Immár negyedik alkalommal hirdette meg a Vojtina Bábszínház azt a pályázatot, mely a szociálisan hátrányos helyzetű Hajdú-Bihar megyei óvodás és kisiskolás korú gyermekcsoportok számára ad lehetőséget arra, hogy a 2019-2020-as tanévben is ingyenesen nézhessenek meg egy előadást. A beadási határidő június 21.
2019-05-21 |
A 650 millió forint támogatással megvalósuló beruházással az alapítvány még magasabb szintre kívánja emelni szociális és humanitárius szolgáltatásainak színvonalát.
2019-05-17 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt