Miskolcon a miskolciaktól is várják az adományokat az elmúlt évekhez hasonlóan a 1353-as adományvonalon. Gáncs Kristóf az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, hogy immár tizedik éve, hogy a május a gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél.
2023-05-08 |
Már hagyomány, hogy még az igazán hideg időjárás megérkezése előtt a Városházán találkoznak azon nyíregyházi szervezetek, amelyek segítik a rászorulókat a legkülönbözőbb élethelyzetekben.
2022-11-30 |
A borsod megyei településen 2016-ban indította el diakóniai szolgálatát a Magyarországi Evangélikus Egyház. Buday Barnabással, a Borsod-Hevesi evangélikus egyházmegye esperesével, az Arnót-Újcsanálosi Evangélikus Társgyülekezet lelkészével beszélgetünk a következő percekben.
2021-02-02 |
Újrakezdődött a már hagyományossá vált ételosztás Sárospatakon, amikor is a helyi piacon vállalkozók, civil szervezetek, egyházi közösségek látják vendégül a város és a környék rászorulóit. A szervezett ételosztás főszervezője és évek óta motorja Kövér Zsolt sárospataki cukrászmester, aki a helyi református presbitérium tagja, az egyházközség alapítványának kuratóriumi tagja. A következő percekben vele beszélgetek, először is arról, hogyan született meg a szombatonkénti, szervezett, összehangolt és kiszámítható ételosztás gondolata.
2020-12-20 |
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számos egyházi- és civil szervezet, vállalkozás, baráti társaság vesz részt abban az ételosztásban Sárospatakon, amely segítségével minden héten, szombaton délben meleg ételhez juttatnak alkalmanként 80-100 rászoruló embert a helyi piacon. A református egyház kiemelten vesz részt a programban, számos egyházi közösség, például alapítvány, presbitérium, egyházközség, cserkészek, teológushallgatók vállalkoztak ebben az évben is arra, hogy ilyen módon is támogatja a nehéz sorsú embereket. A sort a Sárospataki Református Egyházért Alapítvány kezdte, finom krumpli gulyással, forró teával és süteménnyel kínálták a megjelenteket.
2020-01-07 |
Sárospatak sokféle szempontból is különleges város. Kivételes történelemmel, nagy múltú iskolákkal, gyönyörű műemlék épületekkel, és páratlan természeti adottságokkal rendelkezik. Az utóbbi időben azonban egy újabb sajátossággal bővült a település, mégpedig a rászoruló emberekért szövődött szinte példátlanul széleskörű összefogással. Idén már 17 egyházi- és civil szervezet, intézmény, vállalkozás, vagy más közösség csatlakozott ahhoz a programhoz, amely már vagy tíz éve fut, de körülbelül három éve szélesedett ki igazán. Ennek köszönhetően mostantól március végéig minden hétvégén meleg étel várja azokat az embereket a piacon, akiknek ritkán jut jó minőségű, tápláló ennivaló az asztalra. A város polgármestere szerint példás, ahogyan a város megmozdult a közös ügy érdekében.
2019-12-19 |
Immár negyedik alkalommal hirdette meg a Vojtina Bábszínház azt a pályázatot, mely a szociálisan hátrányos helyzetű Hajdú-Bihar megyei óvodás és kisiskolás korú gyermekcsoportok számára ad lehetőséget arra, hogy a 2019-2020-as tanévben is ingyenesen nézhessenek meg egy előadást. A beadási határidő június 21.
2019-05-21 |
A 650 millió forint támogatással megvalósuló beruházással az alapítvány még magasabb szintre kívánja emelni szociális és humanitárius szolgáltatásainak színvonalát.
2019-05-17 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt