A Vojtina Bábszínház 45. születésnapi évadára tervezett színes programokat is átírta a pandémiás helyzet. Így a többi kulturális intézményhez hasonlóan itt is az online térbe költöznek a rendezvények. Érdemes odafigyelni a jubileum kapcsán meghirdetett pályázatokra és követni az eseményeket a virtuális térben is.
2020-11-17 |
Idén húsz éves a nyíregyházi Burratino Bábszinház. A járványhelyzet miatt azonban ők is kénytelenek szüneteltetni a fellépéseket, pedig nagyon készültek a jubileumi évre. Kerekes János a társulat vezetője rádiónknak elmondta, optimista, s már nagyon várják azt a pillanatot, amikor újra játszhatnak majd a gyermekeknek.
2020-05-05 |
Idén ünnepli 20.születésnapját a Burattino Bábszínház. A következő percekben a jubileum kapcsán beszélgettünk meghívott vendégünkkel, Kerekes Jánossal, a bábszínház vezetőjével.
2020-03-18 |
Ha még élne, január 29-én lenne 95 éves Kemény Henrik Kossuth-díjas magyar bábművész, aki 87 éves korában hunyt el. Történetein generációk nőttek fel, hagyatékából többször nyílt már válogatott kiállítás Debrecenben a Vojtina Bábszínházban, ahol a mester születésnapján most egy új koncepció alapján, inkább a művész legbenső énjét megmutatva nyílik különleges hangulatú tárlat „Játszani, játszani, játszani akarok” címmel.
2020-01-23 |
Bábfigurák, ezek megálmodott tervrajzai, a bábu és mozgatójának fotói, képzeletgazdag gyermekrajzok, a nézői tekintetet megörökítő pillanatképek várják a látogatókat a labirintus szerűen kialakított kiállítótérben.
2019-05-24 |
Immár negyedik alkalommal hirdette meg a Vojtina Bábszínház azt a pályázatot, mely a szociálisan hátrányos helyzetű Hajdú-Bihar megyei óvodás és kisiskolás korú gyermekcsoportok számára ad lehetőséget arra, hogy a 2019-2020-as tanévben is ingyenesen nézhessenek meg egy előadást. A beadási határidő június 21.
2019-05-21 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt