Míg 2022-ben több mint 50 nő gondolatát olvashatták, addig a 2023-as naplóban minden hónapra egy-egy regény ajánlója szerepel olyan ismert személyektől, mint Bereményi Géza, Dánielfy Gergő vagy Epres Panni.
2022-12-28 |
Foglalkozik a muhi csatával és a tatárjárással, elkalauzol bennünket a Buda török alóli felszabadulása utáni időkbe, majd az 1848-49-es vérzivataros időszakba is betekintést enged. Autentikus, részletgazdag képet fest szereplőiről, mindezt pedig rendkívül olvasmányos stílusban. A szerzővel beszélgettünk.
2021-05-04 |
Grecsó Krisztián Vera című regénye nyerte el az idei Libri Irodalmi Közönségdíjat. A szerző szerint ez az elismerés a hazai magándíjak egyik legfontosabb díja. Grecsó Krisztián az Európa Rádiónak elmondta: a 11 éves kislány főszereplőjének alap jellemvonásait a saját gyermekkora, emlékei adták. Regénye bár egy gyerekről szól, a mű nem ifjúsági regény, sokkal inkább egy családi történet. Az íróra saját bevallása szerint nagy hatást gyakorolt rá Szabó Magda, például az Abigéllel.
2020-05-27 |
Megjelent Szántó Rita, miskolci újságíró első könyve. A regény egy negyvenes évei elején járó nőről, Sáráról szól, akinek egy szakítás után nagyot fordult az élete. Próbál talpon maradni, próbál felejteni, próbál újrakezdeni… A szerzővel beszélgetünk
2019-07-11 |
Judit tollából születtek a Maszat mesék, a Hisztimesék, a Panka és Csiribiri sorozat. Rumini című gyermekregénye 2007-ben az év gyermekkönyve lett, és azóta már nyolc kötetes sorozattá bővült. Előadásában arról beszélt a gyerekeknek, hogyan nyílik ki a világ és az élet egy könyvből.
2019-05-22 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt