Gimesi Dóra dramaturg, rendező, író. Szegeden született és ott is nőtt fel, így nem csoda, ha erősen kötődik a Tisza-parti városhoz. Jelenleg a Budapest Bábszínház vezető dramaturgja. Mesét, darabot, hangjátékot, forgatókönyvet ír, átír, adaptál. Számtalan színházi díjjal jutalmazták már előadásait. Művészi elképzeléseivel a kortárs bábjátszás megújítója.
2023-07-28 |
Reha Nikolett, a Nyíregyházi Egyetem hallgatója első helyezést ért el, és elnyerte a gyerekzsűri különdíját is az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kar Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke által rendezett Népek meséi országos mesemondó versenyen.
2023-04-17 |
A könyv illusztrációiból március 3-ig látható kiállítás a Malter Kávézóban. Csőke Kitti gyerekkora óta foglalkozik a japán kultúrával, egyetemi tanulmányai idején egy évet töltött Japánban, majd a MODEM munkatársaként a Déri Múzeumban japán foglalkozásokat tartott gyerekek és felnőttek számára. Először egy pályázatra küldte be meséjét, amely nemzetközi mezőnyben ért el helyezést. Műveit saját maga illusztrálja.
2023-02-08 |
2023-ban az év fája a vénic szil, amelyhez kapcsolódva meseíró pályázatot hirdet a Nyírerdő Nyírségi Erdészet keretein belül működő Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. Petrilláné Bartha Enikőt, az erdei iskola vezetője mondja el a részleteket.
2023-02-04 |
A Nyíregyházi Egyetemen rendezik meg az I. Őszi Meseegyetemet szeptember 29-én. A rendezvényre azonban nemcsak a szakmabeli pedagógusokat várják, hanem bárkit, akit érdekel a mesék csodálatos világa. Ezen a napon Berecz András, Kossuth díjas mesemondót is meghallgathatják az érdeklődők. A rendezvény előzetes beharangozója következik. Cservenák László főszervező és Dr. Nagy Balázs főiskolai adjunktus volt a stúdiónk vendége.
0:00
0:00
2022-09-28 |
A népmeséé lesz a főszerep ezen a héten a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, csütörtökön itt tartják ugyanis a XVIII. országos népmese-konferenciát
2022-09-21 |
Egy szabadon választott magyar népmese illusztrációját kell beküldeni szeptember 15-én 18.00 óráig. Az alkotásokat A/4-es méretben, tetszőleges technikával és bármilyen eszköz használatával lehet elkészíteni.
2022-09-09 |
3 éve működik a DEMKI Tímárházában a Népmesepont keretében az a program, melynek során a magyar népmesekincset ápolják és népszerűsítik hivatásos mesemondók segítségével.
0:00
0:00
2022-02-10 |
Vass Gergely debreceni ügyvéd olyan mesekönyvet írt, mely az elalvásban segíthet a gyermekeknek. A kötet a tervek szerint eljut Angliába és Amerikába is, sőt várható a folytatás is. De hogy mi inspirálhat egy ügyvédet arra, hogy mesekönyveket írjon?
2021-12-31 |
Augusztus 27-én mutatják be L. Frank Baum – Harold Arlen – E.Y. Harburg Óz, a csodák csodája című musicaljét a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. Ilja Bocsarnikovszt eddig drámai rendezéseiről ismerhették a debreceniek, most családi musicalt, elsősorban gyerekeknek szóló produkciót rendez. A darab főbb szerepeit Zsitva Réka, Herczeg Tamás, Kránicz Richárd és Papp István játsszák. A díszleteket és a jelmezeket Alexandra Dasevszkaja tervezte.
2021-08-20 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt