A Dél-Alföld egyik legszebb településén, Óföldeákon található az a családi vállalkozás, amely heti 5 napban készíti termékeit, teszteli újdonságait. A 80-as években egyszemélyes vállalkozásként indultak hagyományos tésztákból álló kínálattal. Mára pedig 7 fős családias hangulatú csapatuk mintegy 100 fajta tésztával és hazánkban egyedülálló zöldség- és gyümölcspürével készülő termékekkel színesíti a kézműves finomságok palettáját.
2023-04-20 |
Ez év végére felépül a sátoraljaújhelyi ipari parkban az a 17 ezer négyzetméter alapterületű csarnok, amit egy világszinten elismert, ipari automatizálással foglalkozó cég építtet. Az önkormányzat már évekkel ezelőtt belekezdett az iparterület fejlesztésbe, ezzel biztosítva optimális és vonzó környezetet a betelepülő cégek számára.
2023-03-23 |
2020 óta működtet Sátoraljaújhelyen húsfeldolgozó üzemet a Zemplén Gourmet 1889 Kft. Fontos célkitűzésük, hogy az évszázados hagyományokkal rendelkező üzem hírnevét visszaállítsák, valamint a tradicionális receptúrákra alapuló, sertéshúsból, marhahúsból és lóhúsból készült termékeikkel ismételten kivívják fogyasztók és kereskedő partnerek elismerését. Ennek érdekében az üzemben folyamatos fejlesztések és felújítások zajlanak. Az üzem egyik ügyvezető igazgatójával, Sivák Zsolttal beszélgettünk.
0:00
0:00
2021-03-27 |
Háromrétegű egészségügyi szájmaszkok gyártására használható gépsort, valamint az azt befogadó üzemcsarnokot avattak Abaújszántón. A százmillió forintos beruházás felét, a gépsor beállítását a bérmunkát megrendelő cég, másik felét az üzem tulajdonosa, az állami tulajdonú KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport biztosította, ami gyakorlatilag a munkavégzéshez szükséges épület teljes körű felújítását jelentette.
2020-10-23 |
Közel százmillió forintból bővült a két éve megnyílt tiszakarádi kézi fémmegmunkáló üzem, amelynek a napokban adták át második üzemcsarnokát. Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő jelentős eredménynek nevezte, hogy szűk két év alatt sikerült majdnem megduplázni a tiszakarádi üzem foglalkoztatotti létszámát.
2020-02-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt