A Dél-Alföld egyik legszebb településén, Óföldeákon található az a családi vállalkozás, amely heti 5 napban készíti termékeit, teszteli újdonságait. A 80-as években egyszemélyes vállalkozásként indultak hagyományos tésztákból álló kínálattal. Mára pedig 7 fős családias hangulatú csapatuk mintegy 100 fajta tésztával és hazánkban egyedülálló zöldség- és gyümölcspürével készülő termékekkel színesíti a kézműves finomságok palettáját.
2023-04-20 |
A várhatóan májustól működő irodában vállalkozássegítő hitelek kihelyezésében, jogi és adóügyekben segítenek majd, akár induló vállalkozásoknak is. Czomba Csabával a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének társelnökével, a szervezet szabolcs vármegyei elnökével beszélgetünk.
2023-04-03 |
A legeredményesebb pályázók az Év fiatal vállalkozója díjban részesülnek. A díjra a legalább három éve sikeres saját vállalkozást működtető, 18 és 40 év közötti magyar fiatalok jelentkezhetnek vagy jelölhetők november 20-ig.
2022-11-10 |
Vannak olyan csoportok – például a fiatal pályakezdők, hátrányos helyzetűek vagy alacsony képzettségűek – amelyek esetében nehezebb az elhelyezkedés. Az ebben érintettek foglalkoztatását segítette a vállalkozások munkaerő támogatása. Ennek köszönhetően 37ezer regisztrált álláskeresőt sikerült elhelyezni, 21milliárdos költséggel. A legtöbb pályázat Hajdú-Bihar megyéből érkezett.
2022-01-27 |
Az építőiparban számos tényező nehezítette az ágazatban dolgozók munkáját, de ennek ellenére további bővülésre számítanak – így fogalmazott rádiónknak Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.
2021-12-16 |
Tavaly már bemutattuk őket itt az Európa Rádióban, elmesélték, hogyan tárták fel a szürkés héjú, akár 6-8 kilós, nagymúltú tök titkát. De hiába a történelmi múlt, hiába jegyezték egykor még a New York-i tőzsdén is a nagydobosit, ma Magyarországon nagyságrendekkel több kanadai, úgynevezett „orange” fajtájú tököt termelnek a gazáldkodók. A mátészalkai Filep családnak azonban erre is van egy terve. Erről, az idei termésről, és még receptekről is beszélgetünk a következő percekben.
2021-11-06 |
A helyi tapasztalatok alapján azóta más városokban is követték a debreceni példát. Az alap a több éve eredményesen működő, ígéretes üzleti tervvel rendelkező kis- és középvállalkozások számára kínál kedvező feltételekkel 100 millió és 1 milliárd forint közötti tőkeemelést. A Debrecen Városi Tőkealap részeként megkötött első szerződés a személy- és tehergépjárművek szervizelésével foglalkozó MFA Alternatív Energia Kft.-t segíti.
2021-01-28 |
Bukovinszky Béla közel másfél évtizeden át szervezte csapatával Északkelet-Magyarország egyik legnagyobb rendezvényét, a Hegyalja Fesztivált a Tokaj és Rakamaz közötti kempingben. A rendezvényen minden esztendőben több tízezer fiatal vett részt. Aztán a fesztivál a 2008-ban kezdődött és éveken át elhúzódó gazdasági világválság hatására elhalt, a vállalkozó pedig egy új területre evezett.
2021-01-08 |
Október elején vállalkozások elindításáról beszélgettek a szakemberekkel. A fő kérdés az volt, hogy  adó, pályázatijogi, társdalombiztosítási kérdésbne vártak segítséget. Milyen vállakozási formát válasszon a kezdő?
2020-10-18 |
A kis, közepes vállalkozások többsége jól és rugalmasan reagáltak a vészhelyzetre. Többen érintésmentes banki terminált hoztak létre, a cégek egyharmada távmunkában foglalkoztatja a munkatársait, többen pedig webáruházat üzemeltetnek azóta. A cégek egyharmada home-office vagy távmunka jellegű tevékenység bevezetését rendelte el az elmúlt időszakban - derült ki a Magyar Kereskedelemi és Iparkamara által készített 3200 fős minta alapján végzett kutatásából. Koleszár Péter a Modern Vállalkozások Programjának vezetője rádiónknak hangsúlyozta, ebben az időszakban ezer vállalkozásnak nyújtottak azonnali segítséget a digitális átállás terén.
2020-05-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt