Váradi Judit zongoraművész, művészeti menedzser, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar egyetemi docense, a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Karának óraadója, a Debreceni Egyetem, illetve Debrecen város kulturális életét gazdagító több évtizedes koncertszervezői tevékenysége, valamint jelentős oktatói munkája és szakmai közéleti szerepvállalása elismeréseként a legmagasabb állami kitüntetések egyikét, a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapta a közelmúltban.
2021-04-16 |
Nem sok ember létezik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, aki ne ismerné a Polip együttes alapító tagját, Csernák Tibort. Az 1970-es évek elején zongorán kezdte a pályafutását, majd szórakoztatózenei stúdió munkák után 1990-ben létre hozta a híres neves zenekarát. 2003-ban az Első Magyar Bárzongorista versenyen a legjobb tíz közé került. Azóta számos fellépésen van túl a billentyűs, énekes. Legújabban a Móricz Zsigmond Színházban is belevetette magát a munkába, hiszen felkérték, hogy egy mesedarab kapcsán, legyen a színházi zenekar tagja.
2021-02-06 |
„Zongora meditációk” címmel jelent meg Csorba Gergő több száz éves egyházi adventi énekeket feldolgozó albuma. A zenész még advent első vasárnapján határozta el, hogy egy ilyen témájú ünnepi lemezzel kedveskedjen az igényes, meditatív muzsika kedvelőinek. Az ősi dallamok, úgy tűnik kiállták az idő próbáját, ezt igazolják a felvételek is, melyekről Tóth Emese kérdezte a művészt.
0:00
0:00
2020-12-23 |
A zene összeköt, összekapcsol embereket, barátságokat sző, és ahol közös zenélés van, ott harmónia és szeretet is uralkodik - ez az üzenete László Attila és barátja Feng Jau közös koncertjének november 29-én 18 órai kezdéssel, a miskolci Zenepalotában. A hangversenyen könnyűzenei dallamok hangzanak majd el zongora és gitár kíséretében.
2019-11-27 |
Második zongorakoncertjét adta a napokban egy fiatal művészpalánta, Szakál Zsófia a Sárospataki Református Teológiai Akadémia imatermében. A teológia a koncerthelyszínnel, valamint az esemény propagálásával támogatta a koncertet. Erről, valamint az intézmény zenekultúra terjesztésében betöltött szerepéről dr. Füsti-Molnár Szilveszter rektor nyilatkozott rádiónknak.
2019-07-04 |
Tőzsér József a Debreceni Egyetem egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese, az ÁOK Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet intézetvezető egyetemi tanára 7 évesen kezdett el zongorázni.
2019-06-17 |
A világhírű zongoraművész Beethoven születési évfordulójának emléket állító koncertsorozata Glasgow-ban is hallható majd.
2019-05-10 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt