Az istentiszteletek megtartása és a megszokott közösségi formák megélése azonban lehetetlenné vált. A könnyítések ellenére a 65 év felettieknek továbbra is azt javasolják, hogy ne hagyják el az otthonaikat. A gyülekezetek lelkipásztorai a tanárokhoz, közösségszervezőkhöz hasonlóan keresték az elmúlt hetekben azokat a csatornákat és megoldásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy kapcsolatban maradjanak a rájuk bízott közösséggel.
2020-05-05 |
Fontos, hogy a koronavírus-járvány idején is, amikor nem járhatunk templomba, legyen napirendünk, és legyen életünk része az online áhítatok megtekintése és az igemagyarázatok olvasása, hiszen ezekben a vészterhes időkben Isten szava gyógyító lehet, és segíthet átvészelni ezeket a nehezebb napokat. Tóth-Mihala Veronika, a Debrecen-Kossuth utcai gyülekezet lelkipásztora férjével, Tóth Tamással rendszeresen jelentkeznek online Csendes Percekkel. Az áhítatok fontosságáról, ezeknek az elkészültéről, a visszajelzésekről beszélt rádiónknak Tóth Mihala Veronika lelkipásztor.
0:00
0:00
2020-03-23 |
Ökumenikus Adventi Áhitatot tartanak Nyíregyházán a történelmi egyházak kórusai és zenei formációi. Az alkalmak helyszíne mind a négy vasárnap a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház lesz.
2019-12-04 |
A Tékozló fiú példázatán keresztül beszélt Isten szeretetéről, és az Isten képünkről a szerda esti áhítatot tartó felvidéki lelkész. A több ezer fiatal előtt elmondott igehirdetésében a lelkipásztor hangsúlyozta: fontos lenne hogy ne a hiányok szempontjából közelítsük meg az életünket.
2019-07-26 |
Idén is több, mint 300 résztvevője volt a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség gyülekezeti napjának. Már harmadik alkalommal szerveztek kiscsoportos beszélgetéseket az áhítat után a jelenlévőknek, többek között azért, hogy minden gyülekezeti tag megismerkedjen, és ha szeretnék új kiscsoportos alkalmakat indítsanak el az egyházközségben. A részetekről Oláh István lelkipásztorral beszélgetett Buzás Bori.
2019-05-31 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt