Közel egy hetes egyházzenei és kántorképző tábort szerveztek Sárospatakon a Református Kollégiumban. Bereczki Róbert, a kollégium kórusának vezetője, a tábor szervezője az Európa Rádiónak elmondta: a Tiszáninneni Református Egyházkerület illetékességi területén hirdették meg a tábor, amelyre harmincan jelentkeztek.
2023-07-05 |
Egyházmegyei kórustalálkozót rendezett a közelmúltban a Nyírségi Református Egyházmegye Kántorjánosiban. Ezzel egy régi tradíciót élesztettek újjá, hiszen legutóbb 2018-ban volt hasonló eseményben részük a gyülekezeteknek.
2023-05-08 |
A nyitónapon zsoltáréneklő versenyre hívták a fiatalokat. A hangversenyek a belvárosi templomokban hallhatóak, a zárókoncerten, vasárnap 16 órától Mozart Requiemje hangzik el a Mindszenti templomban. A Veczán Pál evangélikus esperes emlékére tartott programról özvegye beszélt mikrofonunk előtt.
2022-10-13 |
Az alkalmon a református templomban közreműködött Andrássyné Mátyus Gabriella orgonaművész, Andrássy György énekművész, és a kórust vezényelte Pásztorné Sípos Katalin. A karvezető szerint az elmúlt két évtized melyben ő maga munkálkodott csodálatos dolgokat vittek véghez. A zenés hálaadó istentiszteleten készült a következő felvétel.
2022-09-20 |
20 évvel ezelőtt Mikóházán és Filkeházán lépett először közönség elé a Szent Efrém Férfikar. A Zempléni Fesztivál idei programsorozatában hálaadó koncerttel és zarándoklattal ünnepelték a jeles évfordulót.
2022-08-23 |
A koronavírus járvány megnehezítette az énekkar működését, emiatt, jelenleg 15 tagjuk van. A hagyományos kórusmuzsika mellett a gospel jelentette a csoport repertoárjának gerincét. A kórus múltjáról és jelenéről Regős Zsolt alapító karnaggyal, az énekkar vezetőjével Sütő Dávid Pelé beszélgetett a jubileumi koncert előtt, amelyet május végén tartottak.
2022-06-08 |
A koronavírus-járvány miatt a meghirdetett alkalmat idáig kétszer is el kellett halasztani, most azonban április 23-án, szombaton a Mezőtúri Református templomban ismét megvalósulhat. Az efféle találkozó egyrészt seregszemle: lehetőség a sokfelől összejött együttesek számára, hogy egymás előtt megmutassák, mit tudnak. Másrészt szakmai tapasztalatcsere: lehetőség a kollégák számára a repertoár szélesítésére.
2022-04-24 |
A gregorián, a néphagyomány és a legkiválóbb zeneszerzők művei egyaránt kimeríthetetlen forrást biztosítanak Mária-énekekből. A Szent Efrém Férfikar összeállítása a középkortól napjainkig mutatta be a Mária-kultusz legszebb vokális kincseit. Az együttes visszatérő vendége a Zempléni Fesztiválnak, rendszeresen koncerteznek Magyarországon és külföldön.
2021-08-19 |
A 25 éves Érpataki Asszonykórus Guinness rekorddal is büszkélkedhet. Pár évvel ezelőtt a Zsindelyes Fesztiválon 72 órás együtténeklés csúcsát állították be, amelyet azóta sem döntött meg senki. A többszörös Aranypáva díjas asszonykórus útja azóta is töretlen, legközelebb augusztus 21-én hallhatjuk őket a sóstói Múzeumfaluban.
2021-08-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt