A meghirdetett események nagy része Pocsai Sándor református lelkipásztor, a kárpátaljai csongori Bethesda Szenvedélybetegeket Mentő Misszió alapítója és vezetője igehirdetései köré szerveződött.
2022-06-24 |
Mirjam munkáival kisebb használati tárgyakon, hűtő mágnesen vagy poháralátéten is találkozhatunk, de kiállításokon is megjelennek a különleges képek. A Tálentum Baptista Általános Iskola pedagógusa hittant, készség tárgyakat és angolt tanít elsősorban. Vállalkozását három éve hozta létre, jelenleg az Élettudományi Galériában láthatók a Festett Igék” a hónap végéig.
0:00
0:00
2022-01-14 |
A vírushelyzet megnehezítette az ideköltözés és a szolgálat folyamatát, de mostanra aktívan végzi tevékenységét. Online alkalmakat is bevezettek, de az idősekkel próbálja tartani a kapcsolatot.
2020-12-31 |
Meg kellene tanulnunk nem tenni, csak lenni, elfogadni, szeretettnek lenni, békességben Istenre találni - mondja Nagy György a Mátészalka-Kertvárosi Református Gyülekezet lelkipásztora. Szerinte a valódi karácsonyt készíti elő Isten ebben a válságos esztendőben is. A gyülekezetükben úgy döntöttek, személyes istentiszteletekkel ünneplik meg a karácsonyt, de a járvány miatt úgynevezett mentesítő istentiszteleteket hirdettek meg, azaz több istentiszteletet tartanak, hogy egy-egy alkalmon minél kevesebben legyenek.
2020-12-23 |
A hétvégén zárult a Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziójának és az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány „Damaszkuszi út” elnevezésű projektje. A hároméves program célja az volt, hogy minél több embert elérjenek Isten igéjével. 10-15 településen jöttek létre cigány bibliaórák, ahová a roma emberek hívják a nem roma embereket, hogy megismertessék velük, hogyan ünnepli egy cigány ember az Úrral való találkozást. Rádiónknak Gregussné Buzás Irén református lelkész nyilatkozott.
2020-08-05 |
Ravasz László, Cseri Kálmán és Joó Sándor református lelkészek csaknem 2500 igehirdetése olvasható el, illetve egy része meg is hallgatható a lelkész.com honlapon. Az adatbázis különlegessége, hogy akár igehely, akár ünnepkör, akár dátum alapján is kereshetünk igehirdetéseket. Az oldal tartalma a jövőben bővülni is fog, újabb lelkészek igehirdetéseivel. A részletekről Literáty Zoltán lelkészt, a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusát kérdeztük.
0:00
0:00
2020-06-16 |
Bár a református templomok immár ismét megnyithatták kapuikat a hívek előtt - és nem csak vidéken, hanem a fővárosban is –, az elmúlt hetekben, hónapokban sokaknak pótolhatatlan lelki táplálékot jelentettek azok a gondolatok, áhitatok, üzenetek, melyeket online, az internet és közösségi média segítségével juttattak el a gyülekezetek tagjaihoz a lelkipásztorok, egyházi vezetők.
2020-05-22 |
Két hete zárva vannak a templomok is Magyarországon a koronavírus-járvány miatt. Sok gyülekezet online tart istentiszteleteket, vannak lelkészek, akik az üres templomból közvetítik ezeket élőben. A Gyömrői Református Gyülekezet - egy olasz pap ötletét kicsit átdolgozva - úgy döntött, az üres padok reménytelenségét bibliai igék reménységével tölti be, így azt kérték a gyülekezeti tagokat, hogy kedvenc igéjüket, vagy egy számukra ebben a nehéz helyzetben sokat jelentő szentírási szakaszt küldjenek el a lelkésznek. Csűrös András pedig kinyomtaja ezeket, és a templomban annak a helyére teszi, aki azt küldte. Így vasárnaponta mégsem a teljesen üres templomnak prédikál.
2020-04-02 |
Fontos, hogy a koronavírus-járvány idején is, amikor nem járhatunk templomba, legyen napirendünk, és legyen életünk része az online áhítatok megtekintése és az igemagyarázatok olvasása, hiszen ezekben a vészterhes időkben Isten szava gyógyító lehet, és segíthet átvészelni ezeket a nehezebb napokat. Tóth-Mihala Veronika, a Debrecen-Kossuth utcai gyülekezet lelkipásztora férjével, Tóth Tamással rendszeresen jelentkeznek online Csendes Percekkel. Az áhítatok fontosságáról, ezeknek az elkészültéről, a visszajelzésekről beszélt rádiónknak Tóth Mihala Veronika lelkipásztor.
0:00
0:00
2020-03-23 |
A jelenlegi vírushelyzet is azt mutatja, hogy egyik pillanatról a másikra, összedőlhet az életünk. Értékelésre, iránymutatásra kértük Dr. Gaál Sándort, a Nyírségi Református Egyházmegye esperesét. Arról kérdezzük, hogy mire kell vigyázni – lelkiekben is - ebben az időszakban, hogyan tudunk segíteni azoknak, akik nélkülöznek, vagy nélkülözni fognak
2020-03-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt