Bár a református templomok immár ismét megnyithatták kapuikat a hívek előtt - és nem csak vidéken, hanem a fővárosban is –, az elmúlt hetekben, hónapokban sokaknak pótolhatatlan lelki táplálékot jelentettek azok a gondolatok, áhitatok, üzenetek, melyeket online, az internet és közösségi média segítségével juttattak el a gyülekezetek tagjaihoz a lelkipásztorok, egyházi vezetők.
2020-05-22 |
Két hete zárva vannak a templomok is Magyarországon a koronavírus-járvány miatt. Sok gyülekezet online tart istentiszteleteket, vannak lelkészek, akik az üres templomból közvetítik ezeket élőben. A Gyömrői Református Gyülekezet - egy olasz pap ötletét kicsit átdolgozva - úgy döntött, az üres padok reménytelenségét bibliai igék reménységével tölti be, így azt kérték a gyülekezeti tagokat, hogy kedvenc igéjüket, vagy egy számukra ebben a nehéz helyzetben sokat jelentő szentírási szakaszt küldjenek el a lelkésznek. Csűrös András pedig kinyomtaja ezeket, és a templomban annak a helyére teszi, aki azt küldte. Így vasárnaponta mégsem a teljesen üres templomnak prédikál.
2020-04-02 |
Fontos, hogy a koronavírus-járvány idején is, amikor nem járhatunk templomba, legyen napirendünk, és legyen életünk része az online áhítatok megtekintése és az igemagyarázatok olvasása, hiszen ezekben a vészterhes időkben Isten szava gyógyító lehet, és segíthet átvészelni ezeket a nehezebb napokat. Tóth-Mihala Veronika, a Debrecen-Kossuth utcai gyülekezet lelkipásztora férjével, Tóth Tamással rendszeresen jelentkeznek online Csendes Percekkel. Az áhítatok fontosságáról, ezeknek az elkészültéről, a visszajelzésekről beszélt rádiónknak Tóth Mihala Veronika lelkipásztor.
0:00
0:00
2020-03-23 |
A jelenlegi vírushelyzet is azt mutatja, hogy egyik pillanatról a másikra, összedőlhet az életünk. Értékelésre, iránymutatásra kértük Dr. Gaál Sándort, a Nyírségi Református Egyházmegye esperesét. Arról kérdezzük, hogy mire kell vigyázni – lelkiekben is - ebben az időszakban, hogyan tudunk segíteni azoknak, akik nélkülöznek, vagy nélkülözni fognak
2020-03-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh