A debreceni Állatkertben immár 12. alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját. A rendezvényen ezúttal Ázsiába kalauzolják el az érdeklődőket, ugyanis az intézmény egyedeinek 20 %-a erről a földrészről származik. Az Állatkertek Éjszakáján, augusztus 25-én, a vidámparkban is várják az érdeklődőket 19 és 23 óra között. Japánt, Kínát, Koreát, Indiát és Belsző Ázsiát idézik meg a programok, de kézművesfoglalkozások, bátorság próbák és csillagles is színesíti a kínálatot.
2023-08-25 |
Idén is csatlakozott a Debreceni Egyetem a Kutatók éjszakája országos rendezvénysorozathoz, melynek célja, hogy betekintést nyújtson a tudomány titkaiba, megismertesse és megszerettesse a nagyközönséggel a kutatói életpályát, bemutassa a legfrissebb tudományos eredményeket. Szeptember utolsó hétvégéjén a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara is részt vesz a rendezvénysorozatban, mely többek között bemutatja a Teljes szülői élmény programot. Az Egészségtudományi Kar sajtótájékoztatón ismertette az idei Kutatók éjszakájára összeállított programelemeket.
2022-09-30 |
2021. július 17-én öt különböző helyszínen várják az érdeklődőket. Többek közt már a kezdetekben résztvevő miskolci Lillafüredi Libegőparkban is. Az első Libegők Éjszakáját 2018-ban rendezte meg a klaszter, az ötletet a nagy sikerű Sípályák Éjszakája adta.
2021-07-17 |
Megközelitőleg egy hónappal ezelőtt dőlt el, hogy idén is megszervezhetik a Múzeumok Éjszakáját, amelyhez minden évben – így most is - a nyíregyházi Jósa András Múzeum is csatlakozott. Bár a program váza már korábban összeállt, mégis rohamtempóban kellett nekilátni a szervezésnek. Így mindezek ellenére sikerült egy új kiállítással debütálni, és - szokásosan - szórakoztató programok is színesítették a rendezvényt.
2021-06-29 |
Hét évvel ezelőtt nagy sikerrel indult el ez az éjszakai program mely minden évben rengeteg embert vonzott. Idén azonban a járvány miatt úgy döntöttek, hogy egy kvíz segítségével hívják virtuális sétára az érdeklődőket.
2020-09-11 |
Közös összefogással szervezi meg a karantén utáni újranyitás örömére programjait a Debreceni Református Kollégium Múzeuma, a Szabó Magda Emlékház és a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára a Múzeumok Éjszakájának hagyományos időpontjában.
2020-06-27 |
Ismét kinyitják kapuikat éjszaka a templomok az Ars Sacra Fesztivál keretében. A szeptember 14-i eseményen több ingyenes programmal is várják az érdeklődőket Debrecenben.
2019-09-13 |
Detektív játékkal, játszóházzal és tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján Szegeden június 22-én, szombaton. A Móra Ferenc Múzeum felújítása miatt idén a Fekete ház, a Klauzál téri Interaktív élménytér és a Kass Galéria lesz a programok központja.
2019-06-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola