2007-ben az Egyesült Nemzetek Szövetsége jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjának azért, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrumzavarra, amely tízmilliókat érint a földön. Varga Zsolttal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Fogyatékos Sportolók Szövetségének elnökével beszélgetünk az autizmus világnapja kapcsán.
2023-03-15 |
Szorgos munka zajlik a szociális farmon, teltházzal működik a Baráthegyi panzió és élménypark, elindultak a nyári napközis táborok, továbbá folyamatban van az autista focipálya kialakitása a Baráthegyi majorság szomszédságában lévő területen.
2022-07-17 |
Újabb vidéki Info-Pont irodák és ’DATA’ szolgáltatási pontok nyíltak az ország 4 városában. Az egyik közülük Miskolc, ahol a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Mosolykuckóban kap helyet az Autisták Országos Szövetségének ezen szolgálatatása.
2022-01-21 |
Nemzetközi kapcsolatokat épít Mexikóval, Amerikával, Olaszországgal Farkas Árpád a Most Élsz Egyesület vezetője, hogy minél több friss kutatási eredménnyel rendelkezzen és ezáltal segíthessen az autizmussal élőkön. Az egyesületnél számos kulturális eseményt bonyolítottak idén, lovasterápiát tartottak, kirándulásokat rendeztek az autista fiataloknak.
2022-01-04 |
Az Augusztus 20. utcai valamikori zöldséges helyén folyamatos a felújítás, a nyílászárókat már kicserélték de még sok a teendő, hogy befejeződjön a beruházás és mosolyt varázsolhassanak a fogyatékos gyermekek arcára - fogalmazott rádiónknak Jakubinyi László az alapítvány elnöke.
2021-03-07 |
Az autizmus olyan állapot vagy másképpen fogyatékosság, amely eltérő fejlődéshez vezet. A napjainkban használt hivatalos kifejezés az autizmus spektrumzavar. A kifejezésben a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak számtalan megjelenési formája van. Őszi Tamásné gyógypedagógussal, az Autizmus Alapítvány Általános Iskolájának intézményvezetőjével beszélgettünk az Európa Rádió Kitekintő című műsorában.
0:00
0:00
2019-08-21 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt