2007-ben az Egyesült Nemzetek Szövetsége jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjának azért, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrumzavarra, amely tízmilliókat érint a földön. Varga Zsolttal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Fogyatékos Sportolók Szövetségének elnökével beszélgetünk az autizmus világnapja kapcsán.
2023-03-15 |
Mindemellett nem feledkeznek el a fogyatékos fiatalokat ápoló szülőkről sem, nekik is szerveznek nyári programot.
2022-05-23 |
150 százalékos kreativitásra volt szükség a Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthon munkatársai részéről a koronavírus-járvány időszakában azért, hogy a rájuk bízott több mint 150 fogyatékkal élő társuk hétköznapjai a legkevésbé sérüljenek.
2022-04-20 |
Innovatív díjban részesült a miskolci Szimbiózis Alapítvány „Egy hét mennyország” programja. A kitüntetéssel elismerték a kiemelkedően innovatív tevékenységet végző szervezet szociális ágazatban megvalósuló újítását. Az alapítvány egyedi társadalmi felelősségvállalási munkálkodásában megvalósult „Egy hét mennyország” programjában az elmúlt időszakban fogyatékos gyermeket nevelő családokat láttak vendégül a Baráthegyi majorságban található család- és fogyatékosságbarát panziójában.
2021-12-19 |
Október 14-én Szakmai Fórumot tart Nyíregyházán a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség, amely a fogyatékkal élők körében szeretné népszerűsíteni a mozgást, az egészséges életmódot. Céljuk, hogy minél jobban elfogadtassák a másságukat az ép embertársaikkal.
2021-10-09 |
Az országban elsőként Miskolcon jött létre fogyatékosságügyi szakmai műhely még 2002-ben. Az önkormányzat külső tanácsadó szerve a fogyatékkal élők helyzetére, a bennük rejlő lehetőségekre igyekszik felhívni a figyelmet. A munkában elsősorban a fogyatékosságügyben érdekelt, miskolci és környékbeli hatókörrel rendelkező civil és érdekvédelmi szervezetek, intézmények vesznek részt.
0:00
0:00
2020-12-12 |
A teljesen új és innovatív anyagról a Múzeumpedagógusok országos konferencián tarthatott előadást Pinczés Orsolya múzeumpedagógus, aki úgy látja ennek az újszerű kezdeményezésnek van jövője országos szinten is.
2020-11-27 |
Életre szóló élményeket szereztek a napokban azok a fogyatékkal élő gyermekek, akik a Zöld kerék Alapítvány szervezésében Sárospatakon táborozhattak. Mint azt Kazai Béla, a civil szervezet elnöke rádiónknak elmondta, megtekintették a környék nevezetességeit, és több hosszabb túrát is tettek a fiatalokkal, akik nagyon hálásak voltak a szervezésért.
2020-07-04 |
Az Immánuel Otthon és Iskola is bekapcsolódott az online oktatásba a karantén alatt. Az intézmény - ahol középsúlyos és súlyos fogyatékkal élő gyermekek tanulnak - már részlegesen kinyitotta kapuit, de a szülők még óvatosak, sokan nem merik a vírusveszély miatt elvinni a gyermeküket.
2020-06-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt