Néhány hónapos kényszerszünet után folytatódik a Diósgyőri vár revitalizációjának II. üteme. A rekonstrukciót az eredeti terveknek megfelelően végzik a kivitelezők.
2023-12-15 |
at év szünet után, az Amigéleken.hu folytatja beszélgetéssorozatát Nyitva van a pálya – Történetek a DVTK legendás évtizedeiből címmel. Az esemény időpontja 2023. március 22-e, helyszíne a Polgármesteri Hivatal Díszterme.
2023-03-15 |
Az összes sérült, száraz vagy egymást dörzsölő ágat levágják. Az odukat és az üregeket is megvizsgálják és azokat is megfelelően kezelik. A téli időszak kedvez a szakembereknek, mert a fák ilyenkor nyugalmi időszakban vannak. A faápolással január végéig végeznek.
2023-01-20 |
Együtt gyűjt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Onko-haematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztályának a Diósgyőri Ultrák szurkolótábora, a DVTK klub, valamint az Európa Rádió egyik kollégája.
2022-12-06 |
Ferenci Dia a tavalyi esztendőben, nagyon fiatalon, kisiskolásként daganatos betegségben hunyt el. Az apa, Gábor az emlékének adózva - lévén komoly versenyzői múlttal is rendelkező harcművész - megfogadta, hogy 100.000 fekvőtámaszt teljesít. Az utolsó 100-at a Diósgyőr Szurkolókkal, a DVTK sportolóival együtt szeretné lenyomni december 3-án, a Haladás elleni mérkőzést megelőzően, a DVTK Stadion előtti téren.
2022-12-05 |
Az ikonikus fasor a nyár folyamán alapos vizsgálaton esett át, hiszen cselekedni kellett a fák megmentéséért. A díj a megbecsülésen túl egy idős fa vizsgálatát tartalmazza. A díjról már egyeztetnek a faápolók egyesületével.
2022-12-01 |
A huszonnyolc darab vadgesztenyefán koronakönnyítéseket, visszavágásokat, seb- és odúkezeléseket végeznek a szakemberek. A kezelésektől azt remélik, hogy a kilencven-százéves egyedekből álló fasor még pár évtizedig életben maradhat. A beavatkozásra azért van szükség, mert a fák egy része meglehetősen rossz állapotban van, idén tavasszal az egyik áldozatul esett és kidőlt a viharban.
2022-11-24 |
A beruházások közül elsőként fejeződött be a Petőfi Sándor Fiókkönyvtár klímatudatos felújítása, az Árpád úti szolgáltatóház előtti téren új padok és villanyoszlopok, szökőkút, kulturált környezet és helyi termelői piac várja a lakosokat. Megújult a Táncsics Mihály tér , a Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen pedig új játszótér létesült. A Vár utcában egy kávézót is kialakítottak. 2020. év végén a II. János Pál pápa térrel vált impozánssá a diósgyőri városközpont.
2022-10-28 |
A Miskolci Kulturális Központ ismét vársétákat szervez a Diósgyőri várba. Az építkezés bejárásán alkalmanként 25 látogató vehet részt. A szervezők ezért arra kérik a jelentkezőket, hogy minden esetben regisztráljanak a Diósgyőri vár honlapján. A részletkről Tamás Krisztián, a Miskolci Kulturális Központ kommunikációs és marketing ügyintézője számolt be rádiónknak.
2022-09-09 |
A málenkij robot mártírjaira emlékeztek január 23-án Diósgyőrben, ahonnan 1945-ben mintegy 400 embert hurcoltak el.
2022-01-27 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt