Miskolcon a Szervezet utca fölötti hegyoldalban a hirtelen erős esőzés nagymennyiségű sarat-iszapot sodort le magával, ami elárasztott egy vagy több környékbeli telket, veszélyeztette az ott élőket, elborította az utcákat, lehetetlenné tette az autós közlekedést.
0:00
0:00
2020-09-02 |
Családi Kézműves Hétvége lesz a Diósgyőri Alkotóházban a miskolci Fügedi Márta Népművészeti Egyesület rendezésében augusztus 22-én és 23-án. Elnöküket, Gergye Zoltánt az alkotóházban kerestük fel, érdeklődve a távolabbi programokról is.
2020-08-21 |
Mindig a Diósgyőri Gimnázium érdekeit néztem, úgy tekintettem a minket körülvevő gazdasági, kulturális és civil életre, hogy erősíteni tudjam a városrész központjában lévő intézményt – vallja Péter Barnabás, a Diósgyőri Gimnázium nyugalmazott igazgatója, aki 25 évig irányította a miskolci tanintézményt. Az oktatási szakember több évtizedes munkásságát idén a város Pro Urbe díjjal ismerte el.
2020-07-22 |
Korhűen rekonstruálják a Nagy Lajos korabeli várat, hitelesen bemutatva ezzel a magyar történelem egy jelentős korszakát. A fejlesztéssel Közép-Európa meghatározó turisztikai központjává válik Diósgyőr vára.
2020-02-12 |
Diósgyőri Református Gyülekezeti Ház A “Házasság hetéhez” kapcsolódóan egy olyan – gyakorlat orientált – előadássorozatra hívja a párokat, amelyen gyakorlati eszközök segítségével, megalapozhatják, fejleszthetik, megerősíthetik a kapcsolatukat. A sorozat elsősorban bibliai szemléletű, de vallási hovatartozásra való tekintet nélkül mindenkit várnak a jövőhéten.
0:00
0:00
2020-02-09 |
A Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda tanulói idén először vettek részt az Erzsébet táborban. Ezen kívül számos iskolai szervezésű tematikus napközis táborban tölthetnek pár napot a diákok a nyári szünidőben. Az intézményben karbantartási munkáltokat végeznek, és zajlik az ebédlőnek is otthont adó közösségi tér építése az intézmény melletti területen. Az Erdész és a Görgey úti tagóvodában már elkezdődött az új nevelési év. Minderről Nagy Attila igazgatóval Tóth Éva beszélgetett.
2019-08-16 |
Kassai Lajos neve bizonyára sokaknak ismerősen cseng. Világrekorder lovasíjász, a modern kori lovasíjászat megteremtője, több Guiness világrekord tulajdonosa. Ő az egyetlen ember, aki képes váltott lovakon megállás nélkül 24 órán keresztül lovasíjászni. Emellett a lovas hagyományok elkötelezett ápolója és népszerűsítője. A XX. Középkori Forgatag vendége volt Miskolcon, ekkor beszélgettünk. A kezdetektől fellép a fesztiválon, eleinte még a várárokban láthatta őt a közönség, 2015 óta azonban a Lovagi Tornák Terén tartja bemutatóit.
2019-08-05 |
Július utolsó hétvégéjén, vagyis ezen a hétvégén szervezik meg a Középkori Forgatagot a Diósgyőri várban, immár 20. alkalommal. A jubileumát ünneplő történelmi játékra minden eddiginél látványosabb és meghökkentőbb programsorozattal készülnek a szervezők. A Diósgyőri vár és a szomszédságában található Lovagi Tornák Terén a látogatók részesei lehetnek egy hatalmas csatának, lesz vigasság, a kicsiket pedig udvarhölgy és apródképző várja. A rendezvényre a meghívót Almássy Beatrix kommunikációs mendzser nyújtja át Önöknek.
2019-07-26 |
A nyári tábor dömpingben is különlegesnek számít a Diósgyőri vár, illetve a Lovagi Tornák Tere kutyás napközije, itt ugyanis a gyerekek saját kedvencükkel együtt vehetnek részt a foglalkozásokon.
2019-07-15 |
Közös értékeink címmel a Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban egész napos programot tartanak szombaton. Céljuk az értékátadás, a közösségszervezés, a generációk közötti párbeszéd, és a határon túli kapcsolatok erősítése.
2019-07-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt