Szeptember 16-án két túra indul, de idén újdonság hogy a két séta teljesen más útvonalon zajlik majd. Kevesebb templomba jutnak el így a résztvevők, de sokkal többet tudhatnak meg egy-egy gyülekezetről. A két turnusba összesen 150 főt várnak.
2023-09-14 |
Általános- és középiskolásoknak szóló városnéző sétákkal bővül Miskolc turisztikai információs irodájának szolgáltatása. A cég évek óta szervez tematikus sétákat. Ezek repertoárja bővül most kifejezetten iskolásoknak szóló, két új ajánlattal.
2023-04-27 |
A Miskolci Kulturális Központ ismét vársétákat szervez a Diósgyőri várba. Az építkezés bejárásán alkalmanként 25 látogató vehet részt. A szervezők ezért arra kérik a jelentkezőket, hogy minden esetben regisztráljanak a Diósgyőri vár honlapján. A részletkről Tamás Krisztián, a Miskolci Kulturális Központ kommunikációs és marketing ügyintézője számolt be rádiónknak.
2022-09-09 |
Az első sétaút a Kossuth Lajos lábnyomán címet viseli, s a reformkori Újhely életét mutatja be az érdeklődőknek. Blanár Róbert turisztikai menedzsert hallják a következő percekben.
0:00
0:00
2022-02-18 |
Hegedűs Anita sajtóreferens elmondta, nagyon nagy sikere volt a frissen a múzeum tulajdonába került Dankó Pista kottáknak is, amelyekkel bizonyos tévhiteket is el lehetett űzni a zenésszel kapcsolatban. Hozzátette, hogy ebben a hónapban városi helytörténeti sétákon is részt lehet venni, amelyeken még jobban megismerhetik a látogatók a napfény városát. Ezen kívül pedig a Sisi kiállítás keretein belül is rendeznek városi sétákat, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek azokkal a helyszínekkel, ahol Sisi megfordult szegedi tartózkodása során.
2021-10-13 |
Krúdy Gyula születésének 142. évfordulója alkalmából október 21-én szerdán egy különleges felolvasásokkal egybekötött Krúdy sétát szervez a nyíregyházi Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület. A megemlékezésről dr. Bihari Albertnét a szervezet alapító titkárát hallják.
2020-10-20 |
A szeptember 19-én,14 órakor kezdődő eseményen a csütörtök 16 óráig leadott regisztráció után vehetnek részt a jelentkezők. A séta ingyenes, de a járványügyi szabályok betartását kérik a szervezők.
2020-09-17 |
"NEM VAGY EGYEDÜL!” - országszerte ezzel a szlogennel szerveztek sétát, amelynek célja, hogy felhívják a figyelmet a DEMENCIÁVAL élők és családjaik problémáira. Miskolc idén is csatlakozott az Alzheimer világhónapjához: szeptember 23-án figyelemfelkeltő sétát szervezett a demens betegekért az Őszidő Alapítvány és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény. A lila és zöld lufikkal, szalagokkal felszerelt menet a Szinva teraszról a Városház térre ment, ahol különböző szűréseken is részt vehettek az érdeklők. A vércukor szint-és vérnyomásmérés mellett a vállalkozó kedvűek egy demencia tesztet is kitölthettek.
2019-09-24 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt