Az ásatás során egy címerkő került a felszínre, amely az első vizsgálat alapján a Pálóci és Rozgonyi családok címerábrázolásának felel meg. A szakértők szerint Pálóci Imre és Rozgonyi Dorottya címere lehet, amely házasságuknak és közös birtoklásuknak állít emléket.
2021-07-09 |
A munka azonban tovább folytatódik, sőt, az önkormányzat az egykori erődítménytől szélesebb összefüggésben gondolkodik az idegenforgalom erősítéséről a térségben. Erről beszélgettünk Horváth Jenővel, Füzér polgármesterével.
2021-03-14 |
Megkezdődött a Diósgyőri vár rekonstrukciójának második és harmadik üteme. A tervek szerint, a vár, legkésőbb 2023 elejére, visszanyeri eredeti, Nagy Lajos király korabeli állapotát. Újjáépülnek a külső várfalak, visszaépítik a tetőket és a belső terek is megújulnak. Hogy lesz-e vizesárok és fürdő a vár mellett, arról a későbbiekben döntenek majd – közölte Szunyogh László, Miskolc város főépítésze.
2021-03-10 |
A Herman Ottó Múzeum szakemberei illetve a Diósgyőri vár régész-tudományos szakértőjének segítségével megkezdődött a kiállítási terek kiürítése, a berendezési tárgyak elcsomagolása és elszállítása. Azért kell költöztetni a vár berendezéseit, mert a várrekonstrukció második üteme napokon belül elkezdődik, a munkálatok várhatóan két évig tartanak– mondta el rádiónknak Novák Irén a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője.
2021-02-19 |
A látványtervek a napokban láttak napvilágot, de a közösségi médiában a kommentelők nagy erőkkel támadták a koncepciót. Ringer István régésszel, múzeumigazgatóval, a feltárás vezetőjével erről beszélgetünk.
2021-01-28 |
Unikális műtárgyakkal és interaktív elemekkel nyílt meg a Petőfi Irodalmi Múzeum sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumában az Egy eltűnt vár nyomában című kiállítás. Az újhelyi vár régészeti feltárása 13 éve folyik, az azóta eltelt időben számos érdekes és fontos lelet került a felszínre, amely mind mélyebb ismeretet ad a 13. századi vár történetéről. Az ásatást a kezdetektől Ringer István régész- múzeumigazgató vezeti, aki a kiállítás kurátoraként a legérdekesebb tárgyak bemutatásával kezdi a tárlatvezetést.
2020-10-23 |
A tervezett építkezés 60 százalékánál tartanak most. Az európai uniós forrásból, határon átnyúló program keretében megvalósuló fejlesztés részeként újjáépül a palotaszárny, valamint állagmegóvási munkálatokat végeznek el több épületrészen.
2020-10-01 |
Jelentős fejlődést vár a beruházásoktól a település polgármestere, Zavodni Ferenc. A következő percekben vele beszélgetünk.
2020-05-08 |
Az önkormányzat aláírta az erről szóló szerződést a közbeszerzési eljáráson nyertes céggel. Összesen közel 600 millió forintot fordíthatnak a közkedvelt turisztikai célponttá vált egykori erődítmény falainak megóvására, a palotaszárny újjáépítésére, valamint több kisebb beruházásra. Ezekől beszélgettünk Bakos Ferenc polgármesterrel.
2020-04-24 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt