Néhány hónapos kényszerszünet után folytatódik a Diósgyőri vár revitalizációjának II. üteme. A rekonstrukciót az eredeti terveknek megfelelően végzik a kivitelezők.
2023-12-15 |
Folyamatos átalakítások zajlanak a nagykállói Vártörténeti Kiállításon, melyet Jónás Sándor a Nagykállói Vár- és Örökségvédő Alapítvány elnöke koordinál. Mint mondja, az egyre bővülő kiállítási tárgyak miatt volt szükség az átalakításra.
2023-11-09 |
Tizenkettedik alkalommal rendeztek ostromhétvégét Sárospatakon a Rákóczi-vár kertjében. Az évek alatt komoly idegenforgalmi látványossággá fejlődött, két napos rendezvényre idén is sokan voltak kíváncsiak.
2023-07-21 |
A Füzér várát érintő fejlesztési program esszenciája az a kiállítás, ami most nyílt meg – közölte Horváth Jenő a hegyközi település polgármestere az erődítmény új attrakciójának átadására szervezett projektzáró ünnepségen. Mint mondta, ezek segítségével teljesedik be a vár küldetése, vagyis általuk mesélik el a magyarság és a térség történelmi, kulturális értékeit a látogatóknak.
2023-06-21 |
Számos újdonságról számoltak be a füzéri-várat is működtető Nagy-Milic Natúrpark Látogató Központ és Várgondnokság munkatársai újságírók számára szervezett bemutatón. A több ország közgyűjteményeinek, történelmi helyeinek összefogásával, a Smart Museum elnevezésű projekt keretében megvalósult fejlesztések és az új kiállítás elsősorban a tájékozódást és az ismeretszerzést teszik élményszerűvé – hangzott el az eseményen.
2023-05-25 |
Az ásatások 13 évvel ezelőtt kezdődtek, majd lehetőség nyílt a turisztikai célú hasznosításra. Mára egy kiválóan konzervált várromot, rajta pedig a vár valós méreteit jelző acélszerkezetet láthatnak az érdeklődők. A kilátósétányon a kivételes panoráma, az információs pontokon az újhelyi hegyek flóráját és faunáját leíró táblák várják a turistákat. Ezzel a mérföldkővel elkezdődött az újhelyi vár XXI. századi története.
2022-09-25 |
A Miskolci Kulturális Központ ismét vársétákat szervez a Diósgyőri várba. Az építkezés bejárásán alkalmanként 25 látogató vehet részt. A szervezők ezért arra kérik a jelentkezőket, hogy minden esetben regisztráljanak a Diósgyőri vár honlapján. A részletkről Tamás Krisztián, a Miskolci Kulturális Központ kommunikációs és marketing ügyintézője számolt be rádiónknak.
2022-09-09 |
A Sárospataki Orstromhétvége a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma, valamint a Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület 2010-óta tartó közös rendezvénye, amelyet minden esztendőben június harmadik hétvégéjén rendeznek meg.
2022-07-22 |
Tolcsván tartotta éves közgyűlését a Felső-Magyarországi Várak Egyesülete. Azért a tokaji borvidéki települést választották helyszínül a szervezők, mert ott most zajlik a vizsgálata egy nagy kiterjedésű kelta várnak, amelynek egy részét látogathatóvá is szeretnék tenni idővel.
2022-07-17 |
A 15 éve tartó folyamat átütő eredményeket hozott, s a feltárás tudományos munkája mellett elindult a várrom örökségturisztikai hasznosítása is. Elkészült a kilátósétány és egy közlekedőrendszer, amely biztonságos bejárást nyújt a látogatók számára. A részletekről Ringer István régészt hallják.
2022-04-07 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt