Jelentős fejlődést vár a beruházásoktól a település polgármestere, Zavodni Ferenc. A következő percekben vele beszélgetünk.
2020-05-08 |
Az önkormányzat aláírta az erről szóló szerződést a közbeszerzési eljáráson nyertes céggel. Összesen közel 600 millió forintot fordíthatnak a közkedvelt turisztikai célponttá vált egykori erődítmény falainak megóvására, a palotaszárny újjáépítésére, valamint több kisebb beruházásra. Ezekől beszélgettünk Bakos Ferenc polgármesterrel.
2020-04-24 |
A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében tett kormányzati intézkedésekhez kapcsolódva kedden átmenetileg bezárta kapuit a Füzéri vár. A turisták azonban nem maradnak program nélkül, ugyanis az önkormányzat akciót hirdetett, amely során aki először medve karmolás nyomot talál a zempléni település határában, egész éves családi belépőt nyer rendezvényeikre – közölte Füzér polgármestere.
2020-03-21 |
Korhűen rekonstruálják a Nagy Lajos korabeli várat, hitelesen bemutatva ezzel a magyar történelem egy jelentős korszakát. A fejlesztéssel Közép-Európa meghatározó turisztikai központjává válik Diósgyőr vára.
2020-02-12 |
A füzéri lesz a Nemzeti Várprogram keretében az első teljesen befejezett, új szemlélettel elkészülő vár, a beruházás mintát adhat a többi erődítmény későbbi felújításához is – fogalmazott a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára Füzéren.
2019-11-27 |
Horváth Jenő polgármester elmondta: A most átadott beruházás az MNV Zrt. beruházásában zajlott le, a régészeti munkálatok 270, a kapu és az út építése pedig 80 millió forintba került.
2019-10-04 |
Július utolsó hétvégéjén, vagyis ezen a hétvégén szervezik meg a Középkori Forgatagot a Diósgyőri várban, immár 20. alkalommal. A jubileumát ünneplő történelmi játékra minden eddiginél látványosabb és meghökkentőbb programsorozattal készülnek a szervezők. A Diósgyőri vár és a szomszédságában található Lovagi Tornák Terén a látogatók részesei lehetnek egy hatalmas csatának, lesz vigasság, a kicsiket pedig udvarhölgy és apródképző várja. A rendezvényre a meghívót Almássy Beatrix kommunikációs mendzser nyújtja át Önöknek.
2019-07-26 |
A nyári tábor dömpingben is különlegesnek számít a Diósgyőri vár, illetve a Lovagi Tornák Tere kutyás napközije, itt ugyanis a gyerekek saját kedvencükkel együtt vehetnek részt a foglalkozásokon.
2019-07-15 |
Idén is számos napközis táborral várják a nyári szünidőben a gyermekeket a Diósgyőri várba. A Miskolci Kulturális Központ szervezésében a gyerekek megismerkedhetnek a Diósgyőri vár történetével, lovagolni tanulhatnak, betekinthetnek a képzőművészet világába és akár a tánc alapjait is megtanulhatják. A délelőtti szakmai foglalkozások után szórakoztató élmények, kirándulások szerepelnek a programokban - tudatta rádiónkkal Almássy Beatrix kommunikációs menedzser. A riporter Tóth Éva
2019-05-30 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt