Lestár Márk szerző elmondta, hogy a kötet nyolc verset, hat egyperces novellát, egy jelenetet és néhány haikut tartalmaz. Az ihletet egy Balatonon eltöltött nyár adta számára, amikor 2022 nyarán, Balatonszárszón dolgozott.
2023-05-04 |
A Hungarikum-díjas történész Kocsi Erika volt a rádiónk vendége, akivel a megjelent Kabay kötete kapcsán beszélgettünk.
2022-11-24 |
Gánóczi Gábor, lelkes lokálpatrióta évek óta kutatja a helyi sajtót, ahonnan szemezgetve Újhely régi históriáinak, híres eseményeinek, vendéglátásának, neves személyiségeinek, zenészeinek történetét tárja a közönség elé. Addig kutakodott, amíg megszületett az 1934, Újhely, nyár, szerelem című bulvár kisregénye, valós szereplőkkel, helyszínekkel, eseményekkel, de fikciós tartalommal.
2022-08-15 |
Ady Endre, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője 1919. január 27-én hunyt el. Az évfordulón, mutatták be Herczeg Ákos tanulmánykötetét „Visszatérés a nyelvbe” címmel a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban.
0:00
0:00
2022-01-28 |
Győri L. János irodalomtörténész, a Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűjteményeinek igazgatója, és unokahúga, Győri Katalin közösen írták a Menekülők című történelmi drámát, amellyel 2017-ben megnyerték a reformáció 500. évfordulójára kiírt „Akikre nem volt méltó e világ” című pályázatot.
2021-11-23 |
A nagyváradi születésű Sikli László római katolikus papként szolgált, kezdetben Szilágysomolyón, majd szülővárosában. 20 év szolgálat után eltiltották hivatása gyakorlásától. Nemrég jelent meg önéletrajzi ihletésű regénye „Kísértés vagy belső parancs?” címmel, amelyben eddig soha nem látott őszinteséggel osztja meg a cölibátussal kapcsolatos tapasztalatait és véleményét.
2021-11-17 |
A Menekülők című történelmi dráma 2017-ben az „Akikre nem volt méltó e világ” című pályázatra született, melyet a Reformáció 500. jubileumi évére írt ki a Tiszántúli Református Egyházkerület, Debrecen önkormányzata és a Csokonai színház. Akkor 40-nél is több pályamű közül került ki győztesként Győri L. János irodalomtörténész, a Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűjteményeinek igazgatója, és unokahúga, Győri Katalin, egy fővárosi református gimnázium tanára írása.
2021-11-17 |
Néprajzkutatók, történészek, hadtörténészek, muzeológusok több éves közös kutatómunkájának eredményeként, az első világháború polgári hatásait vizsgáló kiadványokat mutatott be a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Néprajzi Tanszéke.
Különleges kötettel gyarapodott a magyar gasztronómiai irodalom. „Az erdő finom” címmel megjelent könyv szerzője Bózsó Gyula, az Északerdő Zrt. műszaki osztályának vezetője.
2021-11-06 |
Siska Andrásnéval, a Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesületének elnökével és Dankó Géza elnökségi taggal az egyesület életéről, történetéről, jubileumról, a kötetről és sok szép emlékről is beszélgetünk.
2021-11-06 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt