Kokas Bálintnak a napokban jelent meg a „Hold Túloldalán, végső akarat” címmel az első verses kötete, amellyel egy régóta dédelgetett álma vált valóra. A tehetséges nyíregyházi fiatal költő az interjúban elárulta azt is, hogy nagyon nagy boldogsággal tölti el akkor, amikor azt tapasztalja, hogy egyre több fiatal kezd versírásba.
2021-05-26 |
Az útikönyvként, szöveggyűjteményként és albumként lapozható mű valódi és képzeletbeli sétára egyaránt invitál. A második, kibővített változatban újabb debreceni helyszínekre is rácsodálkozhatnak az olvasók. A könyvet Keczán Mariann irodalomtörténész szerkesztette.
2021-02-25 |
A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának Közgazdaságtudományi Szakbizottsága mutatta be az Erdély. Tér, Gazdaság és Társadalom című kötetet. A mű a 2000-es években megkezdett monografikus munka egy következő állomásának eredményeit mutatja be 29 szerző tollából 23 fejezetben.
2020-12-16 |
A Sárospataki Református Kollégiumot mutatja be a londoni Scala Arts and Heritage Publishers Kiadó gondozásában megjelent angol nyelvű, ismeretterjesztő legfrissebb kötet. A Reformed College of Sárospatak 37 könyvön, műtárgyon és dokumentumon keresztül vezeti be az olvasót a Kollégium és Sárospatak művelődéstörténetébe.
2020-10-20 |
Emlékek énekelnek címmel Dr. Csermely Tibor kötetbemutatója lesz a Városmajori Művelődési Házban november 13-án, fél 5-től, amelyen Pregitzer Fruzsina színművész működik közre.
2019-11-13 |
A XVII. századfordulón élt református lelkész kötetének hasonmását Oláh Róbert, a Tiszántúli református Egyházkerület Nagykönyvtárának tudományos igazgatóhelyettese szerkesztette.
2019-05-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt