Van olyan ágazat, amely bővülni tudott 20 százalékkal, de olyan is van, amely körülbelül ugyanennyivel csökkent. Az építőipart egyelőre a korábbi évek megrendeléseinek teljesítése pörgeti, de mintegy 30 százalékkal kevesebb a megrendelések száma, mint tavaly ilyenkor volt.
2023-12-11 |
Míg a covid nem okozott nehézséget az építőiparban, addig az ukrán háború, az alapanyagok és a munkaerőhiány, valamint a forint gyengülése egyenlőre kisebb mértékben, de befolyásolja az építési vállalkozások tevékenységét. Mindehhez még hozzájárulnak a bizonytalan megrendelések, különösen Borsod megyében. A nehézségek ellenére stagnálásra számít idén az ágazatban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.
2022-05-20 |
„Építsd a jövőt” címmel építőipari rendezvényt tartott október 16-án szerdán a Miskolci Szakképzési Centrum a Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Ezzel a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára az építőipari vállalkozók és az oktatási intézmények, az építőipari pálya iránti érdeklődést kívánták felkelteni.
0:00
0:00
2019-10-18 |
Nyíregyházán is többszöröse az első félévben kiadott építési engedélyek száma az elmúlt évekhez képest. Éva Péter, a Nyíregyházi Önkormányzat Építésügyi Osztály osztályvezetője volt vendégünk, vele összegeztük a tapasztalatokat. Véleménye szerint idén biztosan kitart ez a lendület, amely a családi otthonteremtési kedvezménynek is köszönhető.
2019-08-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt