Nagy népszerűségnek örvend a tanulók körében a robotika és a programozás – tudtuk meg Forgács Richárdtól, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tanárától, aki rádiónknak elmondta: igyekeznek minél több iskolába ellátogatni a következő időszakban a Digitális Közösségi Alkotóműhely mozdítható gépeivel, robotjaival.
2021-11-12 |
Rendhagyó pályaorientációs programmal készül a Miskolci Szakképzési Centrum a nyolcadikos diákok döntésének megsegítésére. A tervek szerint online felvételi előkészítőt indítanak magyar és matematika tantárgyakból. A nyílt napokat is az online térben rendezik meg és Karriertervező kiadvánnyal is készülnek. Kiss Gábort a Miskolci Szakképzési Centrum kancelllárját hallják.
2020-11-14 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az általános iskolásokat szeretné segíteni azzal, hogy a nyár folyamán pályaorientációs szakmabemutatókat és céglátogatásokat szervez táborozó diákoknak. A tapasztalatok szerint, leggyakrabban a vendéglátás kelti fel ennek a korosztálynak az érdeklődését: sokan szeretnének pincérek, szakácsok, cukrászok lenni, mondta el rádiónknak Tóth Ádám Zoltán, a BOKIK szakképzési vezetője.
2020-08-21 |
A koronavírus világjárvány a magyar gazdaságot is nehéz helyzet elé állította. Sokan veszítették el munkájukat, vagy vált bizonytalanná a megélhetésük. Talán éppen ezért lett még népszerűbb a katonai pálya, ami belátható életpályát kínál a szolgálatot vállalóknak. A Honvédelmi Minisztérium adatai szerint míg ez év februárjában 271-en jelentkeztek szerződéses katonának, áprilisban több mint háromszor annyian, 853-an. A Magyar Honvédség folyamatosan fogadja azokat, akik elvesztették munkájukat, alkalmaznak például gépkocsivezetőket, szakácsokat, informatikai szakembereket.
2020-05-26 |
Idén is megrendezte pályaorientációs rendezvénysorozatát a sárospataki Vay Miklós Református Szakgimnázium Szakközépiskola és Diákotthon. Ezúttal azonban különleges előadókat is meghívtak a rendezvényre. Olyan hagyományos szakmák is bemutatkoztak, amelyek manapság már nincsenek annyira a köztudatban.
2019-11-19 |
Fiatal szakemberekkel és egykori, vagy jelenlegi oktatóikkal beszélgethetnek munkájukról a pályaválasztás előtt álló diákok Szegeden. A személyes találkozó révén a szakképzésre készülő nyolcadikosok közvetlen, „élményszerű” benyomásokat szerezhetnek az egyes foglalkozások gyakorlatáról, a munka rejtelmeiről, örömeiről, sikereiről.
2019-10-20 |
„Építsd a jövőt” címmel építőipari rendezvényt tartott október 16-án szerdán a Miskolci Szakképzési Centrum a Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Ezzel a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára az építőipari vállalkozók és az oktatási intézmények, az építőipari pálya iránti érdeklődést kívánták felkelteni.
0:00
0:00
2019-10-18 |
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal idén is megrendezte a „Dönts jól, jövőd a tét” Pályaválasztási Kiállítás Rendezvénysorozatot. 2019-ben a rendezvény a 20. évfordulóját ünnepli. A diákok szüleikkel és tanáraikkal együtt tájékozódhattak, kereshették együtt a legjobbnak ígérkező megoldást, látványos szakmabemutatók, színes műsorok, értékes tombolaajándékok kíséretében. 91 kiállító - középfokú oktatási intézmények, gimnáziumok, felsőfokú oktatási intézmények, partner szervezetek, munkaadók - várták az érdeklődőket az idei Pályaválasztási Kiállításon.
2019-10-11 |
A felnőtté válás talán egyik legmeghatározóbb mérföldköve a megfelelő továbbtanulási irány kiválasztása. Pályaválasztás előtt álló fiatalként nem kell ezt a döntést egyedül meghozni, számos olyan szolgáltatás érhető el, amely segítségével illúzióktól mentesen, megfelelő ön- és pályaismerettel rendelkezve tervezhető meg a továbbtanulás és a pályaválasztás.
2019-10-08 |
Fogyatékosságal élő, hátrányos helyzetű fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő programot fejlesztett ki a Szimbiózis Alapítvány.
0:00
0:00
2019-07-10 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt