Bemutatta a sajtó munkatársainak új régészeti látványtár épületét a miskolci Hermann Ottó Múzeum. A Tímármalom utcán egy szakképző iskola volt tanműhelyét alakították át, amely 1200 négyzetméteren, új energetikai rendszerrel ellátott, klimatikus épület lett.
2023-10-28 |
Ünnepélyes keretek között avatták fel a Pácini Bárókert Óvoda Bölcsőde és Konyha új, minibölcsődei épületszárnyát. A beruházásra több mint 85 millió forintot kapott a fenntartó önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően. A fejlesztést a település lakói felől érkező igény indokolta
2022-11-30 |
Sok minden megváltozik a miskolci malom életében, hisz ha minden jól halad a munkálatokkal irodaház, kilátó, mászófal, kiállítótér és búvár-merülőmedence is helyet kap a silóban, vagy a malom más épületeiben.
2022-03-29 |
A földszintes, lapos tetős, 1700 négyzetméter alapterületű létesítményben a Szeleta kultúrát bemutató interaktív kiállítást tekinthetnek majd meg az érdeklődők. Az épület a tervek szerint a Majális Park közepén, az erdőhöz közelebb eső részen fog elhelyezkedni. A részletekről Rónai Kálmánnét, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vezetőjét kérdeztük.
2021-08-14 |
Átadták a Forrás Lelki Segítők Egyesülete nagyhegyesi Fordulópont Szenvedélybetegek Rehabilitációs Intézményének új épületét. Az intézmény így már 20 személy gondozását tudja ellátni. Ide önkéntes alapon jönnek azok a szenvedélybeteg férfiak, akik alkohol vagy drog problémákkal küzdenek. A beruházás 97 millió forintos pályázati forrásból valósult meg. Batizi Ildikó intézményvezetővel beszélgettünk.
2021-06-29 |
2020 végére elkészült a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának több ütemben kivitelezett átfogó korszerűsítése, amit a járvány miatt igazán most vehettek birtokba. Három év alatt kívül-belül, mondhatni tetőtől talpig megszépült az 1889-ben átadott műemlék épület. A beruházás 300millió forintos állami támogatással és jelentős önerő kiegészítéssel, összesen mintegy 550millió forintból valósulhatott meg.
2021-03-07 |
Több százra rúg a kiadott építési engedélyek száma Nyíregyházán – tudtuk meg a megyei jogú város önkormányzata Építésügyi Osztály osztályvezetőjétől. Éva Péter szerint jövőre sem várható drasztikus csökkenés, bár visszaesés az ÁFA újbóli növekedése miatt biztosan tapasztalható lesz. A szakember arról is beszélt, változások vannak az építési e-napló kapcsán, erről is hallhatnak.
2019-11-14 |
A magyar reformátusság egyik legfontosabb épülete, az ország Nemzeti Emlékhelye, Debrecen város szimbóluma és látogatott turisztikai célpontja a Nagytemplom. Az ikonikus épület most 200 éves.
2019-11-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt