Házaspárok számára szervezett találkozót a pácini református egyházközség. A beszélgetéssel egybekötött rendezvényre előadókat is hívtak a szervezők.
2023-03-15 |
Ünnepélyes keretek között avatták fel a Pácini Bárókert Óvoda Bölcsőde és Konyha új, minibölcsődei épületszárnyát. A beruházásra több mint 85 millió forintot kapott a fenntartó önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően. A fejlesztést a település lakói felől érkező igény indokolta
2022-11-30 |
A helyi közösség régóta várt a lehetőségre, hogy hitéletük kiteljesedésének legfontosabb helyszínét megújíthassák, mert már nemcsak esztétikailag volt kifogásolható az épület, de a pergő vakolat miatt veszélyes is. A mostani felújításra egy pályázaton kaptak 15 millió forintot
2022-10-18 |
Tíz évvel ezelőtt, 2012. szeptember elején hunyt el Pácin akkori polgármestere, Barati Attila. A hozzá közel álló emberek, a róla elnevezett rendezvénytéren gyűltek össze a településen annak érdekében, hogy közösen idézzék fel azokat az emlékeket, amelyek együtt alkottak kerek, egységes képet az térség ikonikussá vált polgármesteréről.
2022-09-09 |
24. alkalommal rendezték meg Pácinban a Bodrogközi Napok programsorozatát, amelyen idén is az alsó- és a felső Bodrogköz települései képviseltették magukat művészeti csoportjaikkal. Az esemény keretében Barati Attiláról, Pácin korábbi, 10 éve elhunyt polgármesteréről elnevezték a rendezvényteret is.
2022-07-14 |
A Bodrogközi Emberért, az Emberségért Egyesület állíttatta a szobrot, készítője Turi Török Tibor szobrászművész. Az alkotást egy civil szervezetek számára szervezett rendezvény keretében adták át.
2021-09-18 |
A Bodrogközi Napokat a kilencvenes évek elejétől rendezik meg Pácinban. A szervezők célja a kezdetektől az volt, hogy összefogják a Bodrogköz településeit, legyenek azok a kistérség szlovákiai, vagy magyar területén. Az idei rendezvényen elhangzott: ez a cél ma sem változott – mondta Gégény Zsuzsa polgármester.
0:00
0:00
2021-08-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt