A miskolci adventi villamos ismét Európa legszebbje lett. Immár 7. éve szavaztatta meg a cseh MHD86 nevű portál Európa legszebb adventi villamosát. Ahogy az előző években, a díjat most is a miskolci szerelvény nyerte el, maga mögé utasítva 8 ország 27 ünnepi járművét, többek között Belgium, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Lengyelország, Németország és Horvátország adventi, karácsonyi villamosait. Gadnai-Bodnár Évát, az MVK Zrt. operatív igazgatóját kérdezzük a részletekről.
2024-01-16 |
A hagyományoknak megfelelően a miskolci közlekedési vállalat ebben az évben is elismerésben részesítette kiváló munkát végző dolgozóit, az 1897. júliusában elindított miskolci villamosközlekedés, illetve a 75 éve elindított menetrendszerinti autóbusz-közlekedés évfordulója alkalmából. Az MVK Zrt. legrangosabb elismerését, a Meszléri Zoltán díjat minden évben azok a főállású szakemberek kapják, akik legalább egy évtizede dolgoznak a cégnél, és kimagasló, maradandó, példamutató munkát végeznek a közösségi közlekedés érdekében.
2023-08-02 |
A balesetek legtöbbször nem a kötöttpályás járművek vezetői hibája miatt következnek be – mondta el rádiónknak Molnár Emil, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. A balesetek során keletkezett anyagi kár mértékétől függően az összetört villamos is kiesik a közlekedésből akár másfél évre is. Összeállításunkban először Molnár Emil, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjét hallják.
2023-02-20 |
Már javában zajlanak az előkészületi munkák az MVK Zrt. adventi villamosán. Költségtakarékossági okokból az elmúlt évi díszítés nagyrészt idén is megmarad a járművön, de ezt is fel kell azért frissíteniük.
2022-11-24 |
Ahogyan arról korábban beszámoltunk az egyik cseh közlekedési magazin 5. alkalommal rendezte meg online a legszebb karácsonyi villamos felmérését. Az első helyen Miskolc végzett a legendás díszes mézeskalács villamossal, immár 5. alkalommal. Pilsen megvédte a korábbi évek második helyét, a bronz pedig most először Prágát illeti. A megmérettetésen 24 európai város versenyzett ahol karácsonyi díszes villamosok közlekedtek.
2022-01-08 |
A város hamar megszerette ezt a tömegközlekedési formát. A kezdetekkor még a városhatáron kívül eső Tiszai pályaudvar és a Verestemplom között közlekedett a villamos, a mai 1-es vonalán. Ezek után még több vonal is működött, de a buszok terjedésével alábbhagyott a fejlesztése. A 124 év alatt több típusú villamos váltotta egymást a miskolci síneken, ezek közül a legnépszerűbb a bécsi villamos volt. A miskolci villamosközlekedés történetéről Juhász Jánossal, az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatójával beszélgettünk.
2021-07-27 |
Ahogy az előző években, a díjat most is a miskolci villamos nyerte el. A szerelvény csaknem 3 és fél millió szavazatot kapott, amivel épphogy megelőzte a második helyezett Plzeň városát. A miskolci villamos a verseny hajrájában szerezte meg a győzelemhez szükséges szavazatokat. Gadnai-Bodnár Éva, az MVK Zrt. operatív igazgatóját kérdeztük a részletekről.
2021-01-09 |
Negyedik alkalommal hirdette meg a MHD86 nevű cseh portál azt a versenyt, melyben Európa legszebb adventi villamosát keresik. A megmérettetésre a Miskolci Városi Közlekedési Zrt is nevezett, a tavalyi mézeskalács-házikós villamossal. Európa legszebb adventi villamosára január 3-ig lehet szavazni- mondta rádiónknak Gadnai Bodnár Éva a közlekedési társaság operatív igazgatója.
2020-12-25 |
Az idei évben a járványügyi helyzet miatt kérdés volt, hogy ez megtörténjen-e, éppen ezért novemberben az utazók, a miskolciak számára szavazásra is bocsájtották a kérdést. Alig öt nap alatt több mint 14 ezren válaszoltak a kérdésre, és a szavazók 76,2 százaléka mondott igent az ünnepi járműre. November 29.-én, advent első vasárnapján pedig már el is indult útjára az idén is szemet gyönyörködtető villamos, amely a tavalyi évben az Európa legszebb adventi villamosa címet is elnyerte. Az idei év aktualitásairól Gadnai- Bodnár Éva, az MVK Zrt. operatív igazgatója nyilatkozott rádiónknak, akit arra is megkértünk, hogy idézze vissza az elmúlt évek adventi villamosainak díszítését, hangulatát.
2020-12-01 |
A miskolci önkormányzat legutóbbi ülésén elfogadta a közlekedési társaság előterjesztését miszerint változik a villamosok és az autóbuszok menetrendje és változik a vonaljegyek, bérletek ára Miskolcon. Április elsejétől csökkenni fog csúcsidőn kívül az 1-es és a 2-es villamosvonalon, valamint több autóbuszvonalon a járatok száma.
2020-03-18 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt