A galambok összepiszkítják a korábban felújított épületeket, ráadásul betegséget is terjesztenek.
2022-05-08 |
Amióta elkezdődött a tanév, megnőtt a felső légúti megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. Mi a helyzet az idei influenza-szezonnal? Miért fontos, hogy felvegyük a koronavírus elleni harmadik oltást is?
2021-11-12 |
A betegséget elsősorban a vad madarak terjesztik, így az őszi-téli vonulási időszakban különösen fontos, hogy megelőzzék a találkozásukat a házi baromfikkal. Ezért az országos főállatorvos azonnali hatállyal elrendelte a kötelező zárt tartást, vagyis minden olyan állományban, ahol a kifutót felülről és oldalról nem védi megfelelő erősségű madárháló, zárt térben kell elhelyezni az állatokat. A madárinfluenza ellen szigorú járványügyi előírásokat fogalmaztak meg a fertőtlenítésre, az alom- és a takarmány tárolására is. Ha valamelyik állattartónál felbukkanna a betegség, azonnal jelenteni kell, csak így kaphat majd állami kártalanítást. A részletekről Bognár Lajos országos főállatorvos tájákoztatott.
2020-12-01 |
Javasolják, hogy legyen újra vásárlási idősávja az időseknek, hogy tiltsák be vagy legalább korlátozzák a sporteseményeken a nézőszámot, és az elektív, azaz a tervezhető egészségügyi ellátások felfüggesztését is javasolják.
2020-10-31 |
A tanév utolsó tanítási napja 2021. június 15-e. Az általános iskolákban szükség van felzárkóztatásokra is az osztályokban, hiszen nagyon hosszú volt a digitális oktatás, ezért fontos a tananyagok felfrissítése is. Eddig a járványügyi protokollt az iskolák saját magukra szabva használják, és amennyire lehetséges betartatják. A protokoll betartása mellet tartották meg a tanévnyitó ünnepségeket is.
2020-09-08 |
Fűthető, hőszigetelt, árammal és ablakokkal ellátott 4 férőhelyes elkülönítő konténert alakított ki a Debreceni Önkormányzat a Dobozi utcai hajléktalan éjjeli menedékhelyen. A konténer nemcsak a koronavírus-járvány alatt használható a fertőzésgyanús esetek elkülönítésére, a későbbiekben plusz férőhely lehet az ellátottak számára.
2020-06-04 |
Nincs Magyarországon koronavírussal fertőzött beteg, de egyre valószínűbb, hogy hazánkat is eléri majd a Kínából indult vírus - ezt mondta az Európa Rádiónak Kemenesi Gábor virológus. A szakember azt mondja, most azzal tehetünk a legtöbbet az egészségünkért, ha nem utazunk Kínába és Olaszországba. Szájmaszk használata szerinte Magyarországon egyelőre nem indokolt a koronavírus miatt. Szerinte a járvány egy, másfél évig még tartani fog, de van esély rá, hogy meg tudják majd fékezni. A részletekről Kemenesi Gábor biológust, virológust, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársát hallják.
2020-03-01 |
Olaszországban, Franciaországban és Horvátországban már stabil populációja van a fertőző betegségeket terjesztő tigrisszúnyogoknak, valószínűleg onnan érkeznek Magyarországra is ezek az állatok.
0:00
0:00
2019-07-12 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt