A tanév utolsó tanítási napja 2021. június 15-e. Az általános iskolákban szükség van felzárkóztatásokra is az osztályokban, hiszen nagyon hosszú volt a digitális oktatás, ezért fontos a tananyagok felfrissítése is. Eddig a járványügyi protokollt az iskolák saját magukra szabva használják, és amennyire lehetséges betartatják. A protokoll betartása mellet tartották meg a tanévnyitó ünnepségeket is.
2020-09-08 |
Fűthető, hőszigetelt, árammal és ablakokkal ellátott 4 férőhelyes elkülönítő konténert alakított ki a Debreceni Önkormányzat a Dobozi utcai hajléktalan éjjeli menedékhelyen. A konténer nemcsak a koronavírus-járvány alatt használható a fertőzésgyanús esetek elkülönítésére, a későbbiekben plusz férőhely lehet az ellátottak számára.
2020-06-04 |
Nincs Magyarországon koronavírussal fertőzött beteg, de egyre valószínűbb, hogy hazánkat is eléri majd a Kínából indult vírus - ezt mondta az Európa Rádiónak Kemenesi Gábor virológus. A szakember azt mondja, most azzal tehetünk a legtöbbet az egészségünkért, ha nem utazunk Kínába és Olaszországba. Szájmaszk használata szerinte Magyarországon egyelőre nem indokolt a koronavírus miatt. Szerinte a járvány egy, másfél évig még tartani fog, de van esély rá, hogy meg tudják majd fékezni. A részletekről Kemenesi Gábor biológust, virológust, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársát hallják.
2020-03-01 |
Olaszországban, Franciaországban és Horvátországban már stabil populációja van a fertőző betegségeket terjesztő tigrisszúnyogoknak, valószínűleg onnan érkeznek Magyarországra is ezek az állatok.
0:00
0:00
2019-07-12 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt