Müller Cecília országos tisztifőorvos január 12-én jelentette be, hogy járványos szintre emelkedtek az influenzaszerű megbetegedések Magyarországon.
2023-01-17 |
Szezonális lett a koronavírus, télen így biztosan több megbetegedés lesz, emellett idén az influenzajárvány is a megszokottnál jóval komolyabb lehet – hívják fel a figyelmet a virológus szakemberek. A témában Dr. Asztalos Ágnest, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjét kérdeztük.
2022-11-15 |
Amióta elkezdődött a tanév, megnőtt a felső légúti megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. Mi a helyzet az idei influenza-szezonnal? Miért fontos, hogy felvegyük a koronavírus elleni harmadik oltást is?
2021-11-12 |
Az országos adatok szerint van, ahol már elfogyott az első körös készlet az influenza elleni oltásból. A járványügy jelenleg 150–200 adag oltóanyagot bocsátott rendelkezésre praxisonként. Miskolcon nem tapasztalják a kiemelkedő érdeklődést - erről nyilatkozott rádiónknak Dr Breitenbach Géza miskolci háziorvos.
2020-11-04 |
A vakcinát ebben az évben nem csak a veszélyeztetett csoportokba tartozók - például idősek, egészségügyi dolgozók - kaphatják meg térítésmentesen, hanem mindenki. A koronavírus járvány miatt hozták ezt az intézkedést: mivel az influenza vírusa is a légzőrendszert támadja, akik erre megkapják a védőoltást, azoknál a tünetek jelentkezése esetén könnyebben kizárható ez a betegség. Az ingyenes vakcinákat már kiszállították a háziorvosi körzetekbe, és az ígéretek szerint folyamatos lesz az utánpótlás. Egy hajdú-bihari családorvos tapasztalatai szerint néhány hét alatt elfogy annyi oltóanyag, mint máskor egész szezonban.
2020-10-31 |
A héten már a patikákban lesz az influenza elleni oltóanyag, a rizikócsoportba tartozók és a 60 év felettiek számára az 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető, megyénkben 80.000 ingyenes oltóanyag áll rendelkezésre.
2019-11-13 |
Az októbertől márciusig tartó időszakra rendkívül jellemzőek a felső légúti megbetegedések, főként a nátha és az influenza. A szakemberek szerint ezek a leggyakoribb betegségek az embereknél, a népesség legalább 20 százaléka elkapja ezeket évente legalább egyszer. Mindkét betegséget vírusok okozzák, és a rájuk jellemző tünetek is nagyon hasonlóak lehetnek. Bosnyákovics Tünde, Csongrád megyei tisztifőorvossal beszélgettünk a témában.
0:00
0:00
2019-10-01 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt