Nem csak akkor kell imádkozni Istenhez, amikor szükségünk van a segítségére. Az imádság is olyan, mint az embertársainkkal való beszélgetés, mindennaposnak kellene lennie. – fogalmazott az Európa Rádiónak Veres Péter gávai református lelkipásztor, ifjusági referens a Nyírségi Református Egyházmegye fiataljainak szervezett konferencia egyik szervezője.
2023-11-13 |
Több mint 1280 kárpátaljai diáknak és tanárnak szervez táboroztatást a Rákóczi Szövetség január 16. és február 17. között, amit a Rákóczi Szövetség a MOL Új Európa Alapítvány és a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően valósíthat meg Sátoraljaújhelyen. Ez az idei első tábora a szervezetnek, ahová a nagyberegi és a munkácsi járásból érkeztek a vendégek.
2023-01-18 |
A legeredményesebb pályázók az Év fiatal vállalkozója díjban részesülnek. A díjra a legalább három éve sikeres saját vállalkozást működtető, 18 és 40 év közötti magyar fiatalok jelentkezhetnek vagy jelölhetők november 20-ig.
2022-11-10 |
Jobbágy Dániel, miskolci fiatal életében már korán megjelent a zene szeretete. Egyetemi tanulmányai mellett évek óta komolyan veszi ezt a területet is, képzi magát, sokat gyakorol, és másokat is megörvendeztet tehetségével. Emellett szép sikereket is ér el, díjakat is magáénak tudhat.
2022-04-05 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete pályázatot hirdet a megyében élő 16 és 23 év közötti tehetséges fiatalok számára, „Most mutasd meg, mit tudsz!” címmel.
2022-02-16 |
Egyházi suli behúz vagy inkább elriaszt?- ebben a témában rendez ismét találkozót a Szólj be a papnak! Rendezvénycsapata október 11-én, hétfőn este 7 órától Debrecenben a Bakelit Kávézóban. A kérdés azért vetődött fel, mert a városban több egyházi iskola is jelen van, ennek ellenére kevés fiatal csatlakozik a gyülekezetekhez. Szeptemberben Budapesten már szerveztek ilyen beszélgetést, ott nagy volt a téma iránti érdeklődés.
2021-10-09 |
Új szolgálati formát indít a Magyar Honvédség. Miskolcon is lehet jelentkezni még augusztus 31-ig. Az önkéntes katonai szolgálatra azon fiatalok jelentkezését várják, akik valamiért csak később kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat, valamint azokét is, akik tanulmányaikat befejezték, de nem szereztek végzettséget, szakképzettséget.
2021-08-17 |
Horváth Csongort már kiskamasz kora óta vonzza a média világa. A miskolci fiatalt - elmondása szerint - már általános iskolás kora óta érdekli az újságírás. Napi rendszerességgel nézi az esti híradót, lehetőleg több csatornán, hogy megfigyelje, hol milyen elvek alapján szerkesztik a híreket. Szülőhelye és a hírek szeretete vezérelte akkor is, amikor öt-hat évvel ezelőtt létrehozta a Lillafüred Online című Facebook-oldalt. „Szeretném megmutatni a város igazi arcát, azt, hogy Miskolc már nem az acélváros, hanem egy négy évszakos csoda, ahol bárki megtalálhatja a számítását” – mondta el rádiónknak Horváth Csongor.
2021-04-27 |
A nyíregyházi Máthé Dominik kiválóan játszott a kézilabda világbajnokságon, akinek a szurkolók mellett a családja is nagyon drukkolt. A válogatott mérkőzések után Dominik már Norvégiában tartózkodik, hiszen csapatával már ott készül az újabb erőprókára. A kiváló képességű játékos édesapjától, Máthé Csabától megtudhattuk, nagyon tudatosan választottak neki korábban edzőt, hiszen többen úgy vélekedtek a fiáról, hogy igazi őstehetség, aki ma már a világ elitjéhez tartozik.
2021-02-02 |
A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület középiskolásokat szólított meg a Fiatalok a jelenben, a jövőért elnevezésű prevenciós programsorozatában. Többféle szakembert is bevontak, így tartott előadást (és népszerű kiscsoportos foglalkozást) kórházi dolgozó, szülész-nőgyógyász, addiktológiai konzultáns, és tapasztalati segítő is. A részletekről az egyesület elnökével, Nagy Szabinával Schatz Judit beszélgetett.
2019-08-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt