Több mint 100 gyermekkel foglalkozik közvetlenül a tanyavilágban a Dorkasz Szolgálat Alapítvány Mobil csapata, amelynek működését az Unicef támogatja. A gyermekek képességeit, készségeit játékos formában fejlesztik, de pszichológus is segíti a csapat munkáját, többek között Halápon, Pacon, Dombostanyán és Bodaszőlőn. A Dorkasz a Mobil csapaton belül pedagógus képzést is végez.
2023-03-03 |
A Dorkász Kemping fél éve nyitotta meg kapuit az Ukrajnából érkező menekültek előtt, mint befogadóközpont. A Központ tavasszal elérte a maximális 200 fős létszámot és most is több mint 100 gyermek és körülbelül 90 felnőtt él itt. A Dorkász munkatársai iskolai felkészítést szerveznek gyerekek számára, de a szállás és étkezés mellett a lelki gyógyulásban is segítenek a lelkipásztorok és a pszichológusok.
2022-08-15 |
Májusig 100, a nyár folyamán akár 200 menekültet is el tudnak látni néhány hónapon keresztül. Az ingyenes szállás és étkezés mellett az alapítvány segít az álláskeresésben, a gyerekfelügyeletben és a mentálhigiénés problémák kezelésében is. Az új feladathoz új munkalehetőségeket is kínál a Dorkász, melyek többségére kárpátaljai jelentkezőket vettek fel.
2022-03-26 |
Kiss Ábel a Dorkász vezetése mellett presbiterként is szolgál, valamint igyekszik feleségével egyedülálló keresztényeknek segíteni a pár keresésében.
2021-11-09 |
A három évtizedért adnak hálát csütörtökön este egy ünnepség keretében, amikor is visszaemlékeznek az indulás nehézségeire, az alapítókra és azokra, akik a kezdetek óta részei a segélyszervezetnek. Kiss Ábel Lukácsot a debreceni Dorkász igazgatóját hallják.
2021-10-15 |
A Dorkász Szolgálat alapítvány online hirdette meg Kék Vödör akcióját június hónapra, 400 vödör megtöltését remélve az adakozók jóvoltából, ilyen módon segítve a nélkülözőket. Kiss Ábel Lukácsot a Dorkász vezetőjét kérdeztük.
2021-06-17 |
Húsvétig a gyűjtéshez online is lehet csatlakozni, de hagyományos úton is gyűjthető tartós élelmiszer. Kiss Ábel Lukácsot, a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatóját kérdeztük.
2021-03-25 |
Ruhával, élelmiszerrel, tanszerrel, tisztítószerrel és minden más szükséges eszközzel támogatja a Dorkász Szolgálat Alapítvány azokat a gyülekezeteket, amelyek plántálásban vannak, vagy missziói tevékenységbe szeretnének kezdeni a környezetükben lévő rászorulók körében. A cél, hogy az Evangélium hirdetése mellett gyakorlati módon is érezze a célcsoport Isten feléjük irányuló gondoskodó szeretetét. Kiss Ábel Lukácsot, a Dorkász igazgatóját kérdeztük a misszióról
2021-03-18 |
Ehhez 30 egyedülálló férfi jelentkezését várják, akik egy-egy izgalmas és különleges randi-élményt ajánlanak fel, amit a hölgyek licitálás során vásárolhatnak meg. A beérkező összeget az alapítvány a Börtönmissziós projektjén belül 30 javítóintézetben fogvatartott lány megsegítésére fordítja, akik 3 hétvégén és 1 nyári táboron keresztül dráma-, művészet- és élménypedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt.
2021-01-05 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt