A Tiszántúli református egyházkerület három hetes bentlakásos táborában a résztvevők azokat a zenei ismereteket tanulhatták, melyek a kántori tevékenységhez szükségesek. Ebben az évben az utolsó héten egy intenzív képzésre várták a már kántorizáló, mindennapi tevékenységük során ezen képességeket hasznosító jelentkezőket, mindazokat, akik munkájuk miatt csupán rövidebb időre tudnak elszakadni közegükből. Így három különféle munkatípusnak adtak helyet, a hagyományos kurzushoz csatlakoztak félidőben az előképzősök, majd utoljára a felnőttek. Ez utóbbinak nagy sikere volt.
2023-07-28 |
Kissné Dr. Mogyorósi Pálma, a Magyar Református Egyház zsinati iroda egyházzenei igazgatóságának kántorképzési referense – egyben a nyíregyházi gyülekezet kórusvezetője is - elmondta: szerteágazó a kántor feladata a gyülekezet életében.
2023-05-15 |
Napokon belül elkezdődik a jelentkezés az idei Kántorképzőre Debrecenben. Ezúttal azokra is gondoltak a szervezők, akik szeretnének részt venni egy ilyen tanfolyamon, de nincs rá három hetük, mert a munkájuk, vagy a család miatt nem tudnak ennyi időre elszakadni lakóhelyüktől. Részükre a három hetes turnus utolsó hetében egy intenzív képzést indítanak.
2023-04-28 |
A kántorképzés több éves folyamat. Nem csak időbe, de pénzbe is kerül az oktatásuk. De ki is a kántor, kiből lehet jó kántor, és hogyan zajlik a képzésük, javadalmazásuk?
2022-06-22 |
A háromhetes kurzusra július 4-étől 23-ig, azon fiatalok vagy akár felnőtt korú érdeklődők jelentkezését várják, akik személyes adottságaiknak és eddigi zenei tanulmányaiknak köszönhetően már végeznek énekes vagy hangszeres szolgálatot gyülekezetükben illetve ezután szeretnének ilyet vállalni
2022-06-15 |
Manapság egyházi berkekben a kántori (orgonista, kórusvezetői) szolgálatot végzők nagy része a szabadidejükben orgonáló, de más foglalkozású gyülekezeti tagok köréből kerül ki. Perspektívát jelenthet-e a mai fiataloknak, hogy az egyházzene területén képezzék magukat tovább, hogy hivatásul ezt válasszák? Minderről Kissné dr. Mogyorósi Pálma a Nyíregyházi Városi gyülekezet kórusának karnagya, egyházzenész a Debreceni Egyetem, Zeneművészeti Karának oktatója nyilatkozott rádiónknak.
2020-02-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola