A Tiszántúli református egyházkerület három hetes bentlakásos táborában a résztvevők azokat a zenei ismereteket tanulhatták, melyek a kántori tevékenységhez szükségesek. Ebben az évben az utolsó héten egy intenzív képzésre várták a már kántorizáló, mindennapi tevékenységük során ezen képességeket hasznosító jelentkezőket, mindazokat, akik munkájuk miatt csupán rövidebb időre tudnak elszakadni közegükből. Így három különféle munkatípusnak adtak helyet, a hagyományos kurzushoz csatlakoztak félidőben az előképzősök, majd utoljára a felnőttek. Ez utóbbinak nagy sikere volt.
2023-07-28 |
Nagyanyáink Öröksége-Óvodások Népművészeti Fesztiválja és Folkviadalt tartanak május 19-én az erdei tornapályán, melyre több száz gyermeket várnak a szervezők.
2023-05-17 |
Kissné Dr. Mogyorósi Pálma, a Magyar Református Egyház zsinati iroda egyházzenei igazgatóságának kántorképzési referense – egyben a nyíregyházi gyülekezet kórusvezetője is - elmondta: szerteágazó a kántor feladata a gyülekezet életében.
2023-05-15 |
Április 2-án, Virágvasárnapon Békeének–láncot szerveznek a hazai keresztény egyházak, hogy a szomszédban dúló háború végéért imádkozzanak énekszóval. A kezdeményezés egy református gyülekezet kórusától indult, de felkarolta a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa is.
0:00
0:00
2023-03-20 |
Kárpát-medencei egyháziének versenyt szerveztek a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karán. Többen az egy éve megjelent új református énekeskönyvből választottak maguknak éneket. A verseny célja az is, hogy felélesszék azt a korábbi hagyományt, hogy a református kollégiumokban általában voltak kvartettek, vagyis négytagú együttesek, akik mindannyian egy-egy szólamot adtak elő, vagyis gyakorlatilag mindent el tudtak énekelni amit egy nagy kórus, csak itt egy-egy fő felelt a szólamokért.
2022-12-14 |
Már több mint fél éve használhatják az új református énekeskönyvet a gyülekezetek. Az orgonisták, kántorok azonban nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis az énekeskönyv mellé nem készült még el az úgynevezett korálkönyv.
2022-06-15 |
Az első adventi vasárnaptól már az új református énekeskönyv használatos. 73 év után újult meg a kiadvány, melyről most az egyházzenei szakembert kérdezzük.
2021-12-29 |
Cseh Andrásné Kati nyíregyházi származású, de tíz évet élt a családjával Veresegyházon. Ekkor lépett be a híres asszonykórusba, és annyira szeret a Z’Zi Laborral közösen énekelni, hogy kérte, a hazaköltözése után is maradhasson a kórus tagja. Cseh Andrásné Kati azt mondja, nagyszerű érzés neki, hogy közel a 70-hez is tud adni az embereknek.
2021-01-24 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt