Az első alkalom szeptember 20-án lesz. Azonban nemcsak a nyolcadikos diákok és nemcsak azok konfirmálhatnak, aki meg vannak keresztelve – ezt mondta el rádiónknak Dr. Gaál Sándor.
2020-09-16 |
A Magyarországi Református Egyház zsinatának elnöksége a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése miatt a pünkösdkor esedékes konfirmációi ünnepi alkalmak elhalasztását javasolja mindaddig, amíg a feltételek nem biztosítottak. A konfirmáció időpontjának meghatározása gyülekezeti hatáskör és az egyházközség elnökségének egyéni felelőssége. Dr. Gaál Sándort, a Nyírségi Református Egyházmegye esperesét hallják.
2020-04-17 |
Bodnár Máté, református lelkipásztor rádiónknak elmondta: elsőként az első néggyel, majd a következő foglalkozáson a további hat parancsolattal foglalkoznak. Azért ez a tagolás, mert a tízparancsolat első része az ember Istennel való kapcsolatát taglalja, a második rész pedig az ember emberrel való kapcsolatával foglalkozik.
2019-11-21 |
Konfirmációi ünnepi istentiszteletet közvetítettünk a Nyíregyháza-Városi református templomból. Igét hirdetett Gaál Sándor esperes-lelkipásztor.
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt