A koronavírus járvány miatt idén elmarad az egységes lelkészképesítő vizsga – így döntött a Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa. Az eredeti tervek szerint a vizsgát szeptemberben a Sárospataki Református Teológiai Akadémián tartották volna, méghozzá magas részvétellel: több mint 90-en jelentkeztek a két napos eseményre. A tanács úgy látja, ez most nem lenne biztonságos, ezért kellett halasztani. A járványhelyzet alakulásától függően várhatóan tavasszal pótolják majd a vizsgát.
2020-08-30 |
A német vagy angol nyelvtanfolyamon résztvevők egyik fele a tagintézmények diákjai, míg másik fele a Miskolcon és környékén élő felnőttek voltak s a legtöbben az angol nyelvet választották. A pályázati forrásból tavaly nyáron elindított nyelvi képzések ősszel folytatódnak.
2020-08-13 |
A vészhelyzeti korlátozások életbe lépése óta nem voltak közlekedési vizsgák és az oktatást is csak ott tudták megoldani, ahol akkreditált online oktatást tudnak tartani. A felkészülésben meglepő módon pozitív hatással volt a tanulókra, hisz eredményesebben vizsgáztak az elmúlt időszakhoz képest. Már 20 vidéki helyszínen, közel 100 gyakorlati vizsgázó részvételével ismét elindultak a közlekedési vizsgák. A leendő járművezetők szigorú óvintézkedések mellett, kizárólag védőfelszerelésben vizsgázhatnak mondta el rádiónknak a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont felügyeleti és módszertani igazgatója, Dobrocsi Endre.
2020-05-22 |
Megjelent az iskolai szakképzési tanulmányokat lezáró szakmai vizsgák rendjét leíró miniszteri határozat. Csak írásbeli és gyakorlati vizsgák lesznek, ezek eredménye alapján állítják majd ki a bizonyítványokat. Szóbeliket most, a 2019/2020. tanév májusi júniusi időszakában nem tartanak - ezzel is csökkentve a fertőzés terjedésének esélyét.
2020-05-15 |
A hallgatók vizsgáit online fogják megoldani, mind szóban, mind írásban, személyes találkozás nélkül. Ez alól kivétel a záróvizsga, a diplomaszerzés előtt állók végső próbatétele nem marad el, ezeket szigorú biztonsági intézkedések mellett fogják megtartani. Ünnepélyes diplomaosztó nem lesz. Viszont a DRHE most végző és a korábbi években abszolvált hallgatóit is érinti a kormány járvány miatt hozott döntése, hogy a diplomához jelenleg nem kötelező a nyelvvizsga. Mindezekről Kustár Zoltán rektor tájékoztatott.
2020-05-04 |
Május 4-én a magyar nyelv és irodalom valamint magyar, mint idegen nyelvi érettségivel kezdődnek a tavaszi írásbelik. Szóbelit csupán öt tantárgy esetében tartanak, ezek: célnyelvi civilizáció, bibliaismeret, judaisztika, népművészet és hittan, valamint szóbeli vizsgát tehetnek azok is, akiknek felmentésük van az írásbeli alól. A járvány miatti rendhagyó érettségi vizsgán országosan 100 ezernél is több végzős diák tesz bizonyságot tudásáról. A lebonyolításra külön protokoll érvényes. Hogy az idei vizsgákat hogyan tudják megoldani a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában, arról Ilyés Ilona igazgatót kérdeztük
2020-04-28 |
A tanulóknak magyar, matematika, történelem és idegen nyelvi-, illetve szakmai tudásukról kellett számot adniuk.
0:00
0:00
2019-05-10 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt