Véget értek a Kortárs könnyűzene BA felvételi vizsgák a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézetében.
Május 8-án elkezdődnek az érettségi vizsgák. A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában felkészítő foglalkozásokon segítették a diákok tudásszerzését a megmérettetésre. Az intézményben 82 végzős tanuló érettségizik idén kilencven százalékuk emelt szintű érettségire vállalkozott.
2023-05-04 |
14 halmozottan fogyatékos fiatal tett konfirmációs vizsgát május 19-én a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthon és Iskola Kishegyesi úti intézményében, majd vasárnap a nagytemplomi gyülekezetben. A felkészítésük január óta zajlott és minden fiatal más-más módon adott számot tudásáról.
2022-05-27 |
A rendelet ugyanakkor kimondja, hogy azokban a tárgyakban, amelyek középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkeznek, meg kell szervezni a szóbeli vizsgákat is Erről,és a tavalyi év e téren szerzett tapasztalatairól is kérdeztük Dr. Ábrám Tibort, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon igazgatóját.
2021-04-14 |
Idén sem volt ez másképp. A témában megkérdeztük Hegyesi Károlyt a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda igazgatóját, Telek András tanulót és édesanyját Telekné Tatár Kingát. Elsőként Molnár Zoltánt, a Pedagógus Szakszervezet Borsod Abaúj-Zemplén megyei elnökét hallják.
2021-02-04 |
A koronavírus járvány miatt idén elmarad az egységes lelkészképesítő vizsga – így döntött a Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsa. Az eredeti tervek szerint a vizsgát szeptemberben a Sárospataki Református Teológiai Akadémián tartották volna, méghozzá magas részvétellel: több mint 90-en jelentkeztek a két napos eseményre. A tanács úgy látja, ez most nem lenne biztonságos, ezért kellett halasztani. A járványhelyzet alakulásától függően várhatóan tavasszal pótolják majd a vizsgát.
2020-08-30 |
A német vagy angol nyelvtanfolyamon résztvevők egyik fele a tagintézmények diákjai, míg másik fele a Miskolcon és környékén élő felnőttek voltak s a legtöbben az angol nyelvet választották. A pályázati forrásból tavaly nyáron elindított nyelvi képzések ősszel folytatódnak.
2020-08-13 |
A vészhelyzeti korlátozások életbe lépése óta nem voltak közlekedési vizsgák és az oktatást is csak ott tudták megoldani, ahol akkreditált online oktatást tudnak tartani. A felkészülésben meglepő módon pozitív hatással volt a tanulókra, hisz eredményesebben vizsgáztak az elmúlt időszakhoz képest. Már 20 vidéki helyszínen, közel 100 gyakorlati vizsgázó részvételével ismét elindultak a közlekedési vizsgák. A leendő járművezetők szigorú óvintézkedések mellett, kizárólag védőfelszerelésben vizsgázhatnak mondta el rádiónknak a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont felügyeleti és módszertani igazgatója, Dobrocsi Endre.
2020-05-22 |
Megjelent az iskolai szakképzési tanulmányokat lezáró szakmai vizsgák rendjét leíró miniszteri határozat. Csak írásbeli és gyakorlati vizsgák lesznek, ezek eredménye alapján állítják majd ki a bizonyítványokat. Szóbeliket most, a 2019/2020. tanév májusi júniusi időszakában nem tartanak - ezzel is csökkentve a fertőzés terjedésének esélyét.
2020-05-15 |
A hallgatók vizsgáit online fogják megoldani, mind szóban, mind írásban, személyes találkozás nélkül. Ez alól kivétel a záróvizsga, a diplomaszerzés előtt állók végső próbatétele nem marad el, ezeket szigorú biztonsági intézkedések mellett fogják megtartani. Ünnepélyes diplomaosztó nem lesz. Viszont a DRHE most végző és a korábbi években abszolvált hallgatóit is érinti a kormány járvány miatt hozott döntése, hogy a diplomához jelenleg nem kötelező a nyelvvizsga. Mindezekről Kustár Zoltán rektor tájékoztatott.
2020-05-04 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola