Min múlik, hogy egy koraszülött baba életben marad-e? Az első percek attól függnek, hogy a pici megkapja-e elég gyorsan az oxigént, és eljutnak e vele az inkubátorig a koraszülött osztályra, a PIC-re.
2021-11-14 |
Koraszülést megelőző modellprogramot indít a kormányzat január elsejétől a halmozottan hátrányos településeken.
2020-01-03 |
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is bekerült abba a koraszülést megelőző modellprogramba, amelyet a kormány indít 2020-ban. Hazánkban a koraszülések száma meghaladja az uniós átlagot. Míg országosan évi 7-8 százalék, addig megyénkben még ennél is rosszabb a helyzet, a csecsemők 10 százaléka koraszülöttként jön a világra. Különösen érintettek a halmozottan hátrányos helyzetű települések, megyénkben 7 települést jelöltek ki.
2019-12-27 |
Már 27 éve menti a koraszülött és fejlődési rendellenességgel világra jött kisbabákat Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyében a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány. Eddigi áldozatos munkájuknak több tízezer csecsemő és anya köszönheti az életét.
2019-11-20 |
November 17-én újra a koraszülötteket jelképező lila színbe borultak a hazai középületek a koraszülöttek világnapja alkalmából. Magyarországon minden tizedik baba idő előtt jön világra, a szülők közül pedig kevesen tudják, hogy ilyenkor kihez fordulhatnak tanácsért, segítségért.
2019-11-19 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt