Mint ismeretes, Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy az egészségügyben kötelező lesz az oltás. A munkaadóknak lehetővé kell tenni, hogy kötelezővé tegyék a koronavírus elleni védőoltást a munkavállalóik számára - nyilatkozta egy napilapnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke aki azt is elmondta: a kamara ezt jogalkotási javaslatként teszi majd a kormány elé. Parragh László lehetséges példaként említette a rendészeti szervek alkalmazottait, a közösségi közlekedésben vagy a vendéglátásban dolgozókat. A témában megkérdeztük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Bihall Tamást.
2021-07-30 |
Évről évre egyre kevesebb autóst érint a novemberi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási kampány. Ez azokra a gépjárművekre vonatkozik, amelyeknek 2010 óta nem változott a tulajdonosa, vagy az üzembentartója. Mészáros Rinaldot az egyik nyíregyházi biztosítási alkuszcég vezetőjét hallják.
2020-11-17 |
Kellenek-e a klasszikus irodalmi alkotásokból válogatott kötelező olvasmányok az ember iskolás évei alatt, vagy el kell rakni a hátsó polcra és kortárs művekre cserélni? Évek óta folyik erről a vita. Sokan azzal érvelnek, hogy a mai gyerekek nem értik a klasszikus irodalmi művek nyelvezetét, míg mások azt mondják, hogy tanulják meg, akárcsak a természettudományos tárgyak idegen kifejezéseit. Nyiri Péter irodalomtörténésszel, a Magyar Nyelv Múzeumának igazgatójával arról beszélgetünk, hogy mit jelenthet az ember életében, lelki-szellemi fejlődésében a klasszikus irodalom.
2020-05-15 |
Másfél évtizeddel ezelőtt, 2004. november 3-án szerelt le az utolsó sorkatona hazánkban, és azóta már csak önkéntesek szolgálnak – hivatásosként, szerződésesként vagy tartalékosként - a magyar honvédségben. Ezzel egy több mint száz éves rendszert függesztettek fel, hiszen 1868-ban vezették be az általános hadkötelezettséget, és a 15 évvel ezelőtti váltásig hosszabb-rövidebb ideig minden arra alkalmas férfinak be kellett vonulnia.
2019-11-07 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt