A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége és a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége múlt év végi országos felmérése szerint a gyógyszerészek csaknem 60 százaléka nyitott a gyógyszerellátáson túli patikai szolgáltatások nyújtására.
2022-04-08 |
Ez elsősorban az idősebb korosztályra és a krónikus betegekre vonatkozik. Debrecenben a 3. oltás beadására eredetileg két pontot nyitottak meg az egyetem Klinikai Központ Kenézy Campusán, de hamar szükségessé vált a kapacitás bővítése.
2021-08-14 |
Nem nyújtanak nagyon magas fokú védettséget a kínai vakcinák, mondta ki a Kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ igazgatója, Gao Fu. Mindez a sajtóban úgy jelent meg, mintha valami beismerés lenne, pedig ezt már hónapok óta tudjuk, épp a kínaiak közölték - véli Salát Gergely Kína-kutató. A szakemberrel arról is beszélgettünk, hogy Budapesten nyithat campust a Fudan egyetem.
2021-04-29 |
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálja az unió támogatásával megvalósuló tavaszi immunizálási programot. Az ország keleti és déli határain 7 megyében – köztük március 29-e és április 03-a között Hajdú-Biharban - szórják ki repülőről a csalétkeket, melyekben a veszélyes betegség ellen védő hatóanyag található.
2021-03-27 |
A koronavírus okozta megbetegedésnél minden Magyarországon elérhető vakcina jobb - hangsúlyozza Falus András Széchenyi-díjas immunológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A református tudóssal beszélgetünk arról, mit gondol a kínai vakcináról, hogy mit gondol, mikorra érhetjük el a nyájimmunistást, hogy a gyerekeket be kellene-e oltani?
2021-03-04 |
Most a háziorvosok is beléptek a rendszerbe, Hajdú-Bihar megyében 254, ebből Debrecenben 87 háziorvosi körzet van, és ahogy érkeznek a vakcinák, folyamatosan oltják a regisztráltakat. A szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy  saját magunk és szeretteink érdekében regisztráljunk oltásra. Papp Csabát, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatóját kérdeztük.
2021-02-28 |
Beszélgetésünkben Dr. Magyar Erzsébet felsőzsolcai gyermekgyógyász főorvos segítségével foglaljuk össze mindazt, amit a betegségről és a jelenleg használt oltóanyagokról, a vakcinák működési mechanizmusáról tudni lehet.
0:00
0:00
2021-02-19 |
A háziorvosok először február 4-én vettek részt az oltási kampányban. Azokban a praxisokban, ahová jutott a Moderna vakcinákból 10-10 embert tudtak fogadni, a legidősebb korosztályból. Emellett körzetenként 6-6 pácienst küldhettek be a megyei oldópontokra, ahol a Pfizer-Biontech hatóanyagát kaphatják meg, Hajdú-Biharban erre szombaton kerül sor. Az első tapasztalatok jók, és ez alapján később még gyorsabban, akár nagyobb tömegben is hatékonyan el tudják végezni ezt a feladatot - értékelt Dr. Kovács Eszter debreceni háziorvos, aki megyei háziorvosi kollegiális vezetőként a többi körzettel is tartja a kapcsolatot.
2021-02-07 |
Csütörtökön elindult Magyarországon a koronavírus elleni vakcina regisztráció alapú oltása. Ez az oltási kampány 3. köre, most a legidősebbek jutottak és juthatnak hozzá a vakcinához a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon, akik a neten vagy a kipostázott adatlappal jelentkeztek. Több mint 5ezer praxist vontak be ebbe a körbe, a háziorvosok megkapták az érintett páciensek listáját. 6 főt lehetett mindenhonnan beküldeni az oltópontokra, ahol a Pfizer-Biontech készítményt kapták meg a szépkorúak. Mivel a Moderna vakcinából a vártnál eddig kevesebb érkezett, ebből február 4-e és 8-a között az ország 1080 háziorvosi körzetébe jut(ott) egy-egy ampulla, ami 10 embernek elég. Hajdú-Bihar megye 254 háziorvosi körzetéből 138 tudott ehhez most csatlakozni. Ahogy érkeznek a szállítmányok, folytatják a legveszélyeztetettebb korosztály beoltását.
2021-02-07 |
Január 3-ától folyamatosan oltják a koronavirus elleni vakcinával a gyógyszerészeket Szabolcs megyében. Semmilyen formában nem tették kötelezővé számukra a védőoltást, ennek ellenére nagy részük élt a lehetőséggel és beoltatta magát. Tari Jánossal, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökével beszélgettünk.
2021-01-17 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt