Január 3-ától folyamatosan oltják a koronavirus elleni vakcinával a gyógyszerészeket Szabolcs megyében. Semmilyen formában nem tették kötelezővé számukra a védőoltást, ennek ellenére nagy részük élt a lehetőséggel és beoltatta magát. Tari Jánossal, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökével beszélgettünk.
2021-01-17 |
Az országban az elsők között oltották be az új típusú koronavírus elleni vakcinával a nyíregyházi Szivárvány Idősek Otthona lakóit és dolgozóit a hétvégén. Mindenkinek beadták, aki kérte és aki beoltható volt. A dolgozók nagy része megkapta a védőoltást, míg a lakók 2/3-a fogadta el azt – mondta rádiónknak Vári Zoltán, az intézmény igazgatója .
2021-01-13 |
Az elmúlt 10 hónap legjobb híre, hogy lehet hatékony vakcinát készíteni koronavírus ellen - mondja Kemenesi Gábor virológus, aki óva int mindenkit a "vakcinanacionalizmustól", azaz hogy azalapján akarja megítélni, hogy egy védőoltás hatásos-e, hogy hol gyártják.
2020-11-17 |
Idén ősztől a 7. osztályos fiúk, illetve szüleik is igényelhetik a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást. A vakcina– mint a lányok esetében is – önkéntes és ingyenes, a védőoltást a szülői beleegyező nyilatkozat után az iskolákban kapják majd meg a tanulók.
2020-10-04 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt