A Magyar Református Szeretetszolgálat az egy éve kitört ukrán- orosz háború után 200 ezernél is több menekültnek segített a krízispontokon.
2023-02-24 |
A Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjében november elsejétől elkezdődik a krízis időszak
2022-10-26 |
A pandémia miatt nehéz helyzetbe kerül családok és magánszemélyek megsegítésére az önkormányzat és a Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány a Miskolci Családokért közösen hozza létre az alapot.
2021-06-29 |
Egy krízis hetekre, hónapokra lebéníthat bennünket, és ezzel nincs is semmi baj a szakemberek szerint. A gyászt, a veszteséget meg kell élni, a legtöbb esetben nincs is szükség szakember segítségére. Azonban Szabó Tibor azt mondja, beszélgetetőtársra mindenképp szükség van. A coach "Így éltünk (túl) mi" című könyvében különböző kríziseket átélt emberek személyes történetén keresztül mutatja be, hogy van kiút a legmélyebb gödörből is.
2020-11-25 |
A Miskolci Krízis Ambulancia munkarendje is megváltozott a járványügyi helyzetre való tekintettel, de folyamatosan fogadják online a szeretetnemart.hu oldalon és telefonon a különböző erőszak áldozatait. Hiszen a bezártság mindenkire frusztráló hatással van, és egy erőszakos kapcsolatban csak növeli a bántalmazást. Ezért az ambulancia munkatársai mindenkit arra kérnek, ha közelükben élőknél ilyen szituációkat hallanak vagy tapasztalnak, értesítsék a rendőrséget. Sándor-Lenkei Aida, az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci krízisambulanciájának szakmai vezetője biztosított minket arról, hogy a járvány idején is bárki fordulhat hozzájuk segítségért, hiszen megfelelőek az erre kialakított online felületek.
2020-04-02 |
Nappal 60, éjszaka 28 személy ellátását tudja biztosítani a krízis időszakban, azaz november elseje és április 30-a között a Debreceni Református Nagytemplomi Egyházközség Reménysugár Nappali Melegedője. Az idő még kegyes, de a -10 fok alatti tartós hidegben 32 főig tudják bővíteni az éjszaka ellátottak számát. A hajléktalan emberek ruhát és ételt is kapnak a melegedőben.
2019-11-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola