Felemás a helyzet a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban a járványügyi szabályozások miatt. Nemcsak itt alakult ki ilyen helyzet, hanem minden olyan iskolában ahol az intézménynek nyolcosztályos képzése is van. A szabályozások szerint az 5-8. osztály továbbra is jár iskolába, míg a nagy gimnazisták már nem.
2020-11-22 |
A végzős általános iskolások intézményválasztás előtt állnak. A szakközépiskolák, gimnáziumok a megszokott nyílt napok helyett online tájékoztatókkal várják a fiatalokat. Az ország iskolájának nevezett Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma is online nyílt napokat szervez a héten.
2020-11-18 |
Czapp Katalin az intézmény újraindulása óta tagja a tantestületnek, utóbbi években a tanítás mellett igazgatóhelyettesként tevékenykedett.
2020-09-22 |
Utódja Ivánné Nagy Erzsébet Bernadett, aki ezelőtt a kisvárdai Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója volt.
2020-09-02 |
Megszűnik a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium, ezzel pedig egyetlen református gimnázium marad talpon Felvidéken. A magyar nyelvhatáron lévő lévai református intézmény létszámhiánnyal küzd, idén már nem tudták elindítani az első évfolyamukat sem. Jövőre a végzős osztályt még leérettségiztetik, aztán bezárják a húsz éves iskolát. A részletekről Kiss Beáta, Czeglédi Péter Református Gimnázium igazgatója beszélt az Európa Rádiónak.
2020-07-21 |
A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának és Általános Iskolájának támogatói ismét jelentős felajánlást tettek, hogy javítsák az intézmény oktatási feltételeinek színvonalát. Ezt az országosan ismert nagyvállalkozó jelentette be az iskola alapítványának bálján. Egyebek mellett erről kérdeztük Nagy Baló Csabát, a gimnázium igazgatóját, akivel emellett szót ejtünk a szintén közelmúltban lezajlott szalagavatóról, valamint a közelgő nyílt napról is.
2019-11-21 |
„Felelősséggel együtt az úton” – ezzel a címmel rendeztek konferenciát lelkészeknek és presbitereknek a miskolci Lévay József Református Gimnázium Sportközpontjában. A résztvevők a gyülekezetek és iskolák életéről, illetve a Tiszáninneni Református Egyházkerületben megvalósult beruházásokról hallhattak előadásokat.
2019-11-20 |
2004-ben nyílt a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában az intézmény nevét viselő galéria, mely az iskola legnagyobb közösségi terében kapott helyet. Az idén 15 éves Dóczy Galériában évente 2-4 nagyobb kiállítás nyílik, művészek, alkotó tanárok munkáiból. Most látható az 55. tárlat, mely négy pedagógus alkotásait mutatja be.
2019-11-14 |
17. alkalommal szervezte meg a Matula Napokat a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma. Az október 7 - 13 között zajló rendezvényen 16 program közül választhatnak a diákok, amelyek között szerepelnek a már hagyományos alkalmak, de újak is. A részletekről kérdeztük a rendezvény szervezőjét, Ablonczy Béla vallástanárt.
2019-10-09 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt