Elindult az onkentesmentoralas.hu oldal a Magyar Református Szeretetszolgálat, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Közgazdaság– és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézete (KRTK-KTI) és a hashtag.school összefogásában.
2020-05-10 |
A Schnédberger Zenei Tehetségközpont még 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy hátrányos helyzetű gyerekek zenei fejlődését segítse. A program egy éven keresztül tart, amely során 60-65 diák elismert szakemberektől elméleti és gyakorlati képzésben részesül. Közben mentor tartja a gyerekekkel és szüleikkel a kapcsolatot.
2020-01-29 |
Az iskolai előrehaladáshoz, a családi nehézségek kezeléséhez, az önismeret fejlődéséhez, a kapcsolatokban való eligazodáshoz, valamint az egészség megőrzéséhez kapnak folyamatos támogatást a hátrányos helyzetű fiatalok a Válaszút elnevezésű programban Ózdon. Az észak-borsodi városban már öt éve van jelen a Református Szeretetszolgálat Alapítvány, irodát működtetnek, koordinálják az adomány-, mentori és sok egyéb más tevékenységüket. A Válaszút programot tavaly indították el, amelybe a 7. osztályos tanulókat vonják be. A további részletekről Bakos Zsuzsanna szakmai vezetővel beszélgettünk.
2019-09-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh