A közelmúltban élménynappal nyílt meg a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására életre hívott Tanítsunk Magyarországért! program tizedik féléve a Miskolci Egyetemen. Az egyetemista mentorok munkájának segítésére két kisbuszt adott át ez alkalommal a program kormánybiztosa, György László. Ezen felül várják a mentorok jelentkezését a tanitsunkmagyarorszagert@gmail.com címen vagy személyesen a Miskolci Egyetem Közösségi Szolgálati Irodájában az A/1. magasföldszint 31-32. szobájában.
2023-09-13 |
A kimaradó vagy lemaradó tanulók segítését célzó új digitális platform az Eötvös Lóránd Kutatóhálózat Közgazdasági- és Regionális Tudományos Kutatóközpontja, a Hashtag.school és a Református Szeretetszolgálat összefogásával jött létre.
2021-05-04 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018-ban indított „Válaszút” elnevezésű digitális mentorprogramja továbbra is sikeresen működik. A munkatársak ennek keretében 100-nál is több ózdi általános iskolás számára biztosítanak a távoktatáshoz szükséges eszközöket és támogatóik közreműködésével internet hozzáférést. Az önkéntes digitális mentorok elsősorban Budapest, Miskolc és Debrecen környékéről segítik a fiatalokat, akik látványosan egyre jobban teljesítenek. A program debreceni koordinátorával Győri Judittal Buzás beszélgettünk.
2021-04-10 |
Elindult az onkentesmentoralas.hu oldal a Magyar Református Szeretetszolgálat, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Közgazdaság– és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézete (KRTK-KTI) és a hashtag.school összefogásában.
2020-05-10 |
A Schnédberger Zenei Tehetségközpont még 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy hátrányos helyzetű gyerekek zenei fejlődését segítse. A program egy éven keresztül tart, amely során 60-65 diák elismert szakemberektől elméleti és gyakorlati képzésben részesül. Közben mentor tartja a gyerekekkel és szüleikkel a kapcsolatot.
2020-01-29 |
Az iskolai előrehaladáshoz, a családi nehézségek kezeléséhez, az önismeret fejlődéséhez, a kapcsolatokban való eligazodáshoz, valamint az egészség megőrzéséhez kapnak folyamatos támogatást a hátrányos helyzetű fiatalok a Válaszút elnevezésű programban Ózdon. Az észak-borsodi városban már öt éve van jelen a Református Szeretetszolgálat Alapítvány, irodát működtetnek, koordinálják az adomány-, mentori és sok egyéb más tevékenységüket. A Válaszút programot tavaly indították el, amelybe a 7. osztályos tanulókat vonják be. A további részletekről Bakos Zsuzsanna szakmai vezetővel beszélgettünk.
2019-09-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt