Digitális vallás – a hálózati kommunikáció hatása a vallásra. Ezzel a címmel tartott előadást dr. Andok Mónika a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikációtudományi tanszékének vezetője a Sárospataki Református Teológiai Akadémián a Kollégiumi esték sorozat részeként.
0:00
0:00
2023-04-20 |
23 éve rendezi meg az Informatikai és Könyvtári Szövetség az Internet Fiesta elnevezésű programsorozatot. A Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtár a kezdetektől csatlakozott a felhíváshoz.
2023-04-03 |
Az okostelefonok túlzott használata megzavarhatja az alvást, ami komoly hatással lehet általános mentális egészségre, a memóriára, befolyásolhatja a tiszta gondolkodás képességét, és csökkentheti a tanulási képességeket. Tullner Gabriella klinikai szakpszichológus részletesen elemezte ezen eseteket.
2022-04-05 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor közös pályázatában a jelentkező iskolák egyenként maximum összesen 2 millió forint értékű oktatást támogató digitális eszközre nyújthatnak be igényt.
2021-12-16 |
Idén is több mint kétezer miskolci diákot tudtak kivinni a természetbe. A diáktúra programsorozatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség és a Miskolc Városi Diáksport Szövetség karöltve indította el, azzal a céllal, hogy a mai kor fiataljait kimozdítsák a digitális világból.
2021-11-23 |
Nagy népszerűségnek örvend a tanulók körében a robotika és a programozás – tudtuk meg Forgács Richárdtól, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tanárától, aki rádiónknak elmondta: igyekeznek minél több iskolába ellátogatni a következő időszakban a Digitális Közösségi Alkotóműhely mozdítható gépeivel, robotjaival.
2021-11-12 |
A kimaradó vagy lemaradó tanulók segítését célzó új digitális platform az Eötvös Lóránd Kutatóhálózat Közgazdasági- és Regionális Tudományos Kutatóközpontja, a Hashtag.school és a Református Szeretetszolgálat összefogásával jött létre.
2021-05-04 |
2020 márciusában egyik pillanatról a másikra kényszerült átállni a magyar oktatási rendszer a távoktatásra. Mind a gyerekeknek, mind a tanároknak komoly kihívásokkal kellett szembenézniük. Egy 2020-ig működő rendszer, digitális platformra való átterelése, főleg az iskolák és pedagógusok számára jelentett komolyabb erőfeszítést, hogy egy pillanatra se engedjék el a diákok és velük együtt a szülők kezét.
2021-04-30 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018-ban indított „Válaszút” elnevezésű digitális mentorprogramja továbbra is sikeresen működik. A munkatársak ennek keretében 100-nál is több ózdi általános iskolás számára biztosítanak a távoktatáshoz szükséges eszközöket és támogatóik közreműködésével internet hozzáférést. Az önkéntes digitális mentorok elsősorban Budapest, Miskolc és Debrecen környékéről segítik a fiatalokat, akik látványosan egyre jobban teljesítenek. A program debreceni koordinátorával Győri Judittal Buzás beszélgettünk.
2021-04-10 |
Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap a különböző üzletek, szervezetek, turisztikai célpontok digitális megjelenése. Ha a felhasználók el szeretnének jutni valahova, először az interneten keresnek rá a célpontra. Ennek első számú platformja a Google Maps felülete. Ezért fontos, hogy egy városnál minél több üzlet, turisztikai célpont jelenjen meg a térképen, amelynek köszönhetően fejlődnek a vállalkozások, a gazdaság és nő a város vonzereje. Erről tartottak sajtótájékoztatót Debrecenben.
2020-11-11 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt