Ha valaki meghallja azt a szót, hogy Magyar Vöröskereszt, rögtön a véradás jut eszébe, holott a szervezetnek ennél sokkal szerteágazóbb a tevékenységi köre. 2022-ben például az orosz-ukrán háború volt a fókuszában, ttöbb mint hárommilliárd forintot költött a menekültek ellátására és manapság is napi szinten nyolcezer menekültnek nyújt segítséget.
2023-05-17 |
A Dorkász Kemping fél éve nyitotta meg kapuit az Ukrajnából érkező menekültek előtt, mint befogadóközpont. A Központ tavasszal elérte a maximális 200 fős létszámot és most is több mint 100 gyermek és körülbelül 90 felnőtt él itt. A Dorkász munkatársai iskolai felkészítést szerveznek gyerekek számára, de a szállás és étkezés mellett a lelki gyógyulásban is segítenek a lelkipásztorok és a pszichológusok.
2022-08-15 |
Sose gondolta Irina Fedur, hogy gyerekekkel fog dolgozni, ám mégis vállalta, hogy a Budapesten működő ukrán iskola koordinátora lesz. Az iskolát a menekült gyerekeknek hozták létre egy kulturális központban, majd az evangélikus egyház központi épületébe fogadták be őket.
2022-07-14 |
Japán orvosoktól kapott egy kisbuszt a Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás. Az orvosokkal akkor alakult ki jó kapcsolat, amikor a magyar szervezet orvoscsoportjával közösen dolgoztak ukrán menekültek ellátásán a magyar-ukrán határon. Sőt, a Japán kormány szintén őket jelölte ki arra, hogy a világhírű japán karmester, Kobajasi Kenicsiró tokioi jótékonysági koncertjének bevételével segítsenek a humanitárius katasztrófa enyhítésén.
2022-07-05 |
A covid okozta válsághelyzet miatt, mivel segítő szakmában dolgozik, ingyen utazhatott Tulipán Tünde. Úgy érezte, ezt nem csak pihenésre akarja felhasználni, hanem vissza is akar adni belőle, ezért döntött úgy, hogy önkétesként segíti az ukrán menekülteket. Szegeden él, Záhonyba öt óra az út vonattal - de nem sajnálta az idejét, mert segíteni akart. Azt mondja, Záhonyban érezte meg azt először, hogy milyen jó is önkéntesen is segíteni.
2022-06-20 |
Saját nyaralójukba is befogadtak egy fiatal ukrán édesanyát és másfél éves kislányát – meséli Böle Ferenc. A háború kitörése után feleségével érezték, segíteniük kell, így adták át a balatoni nyaralót. De hogy képzeljünk el a hétköznapokban egy ilyen befogadást? Kommunikálni például kizárólag egy internetes szótóár segítségével tudtak. De mit szóltak a gyerekek, amikor megtudták, hogy a nyaraló most menekültek otthona lesz?
2022-06-15 |
Emellett a Kárpátalján maradottak számára is folyamatosan szállítanak élelmiszert, valamint a kórházi ellátáshoz szükséges egészségügyi termékeket. Az MRSZ munkáját továbbra is lehet támogatni, a már megszokott jobbadni.hu oldalon, vagy a központokba eljuttatott tárgyi adományokkal.
2022-06-13 |
A Prohumán 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft. létrehozott egy honlapot, hogy összekösse a munkaadókat a háború elől menekülőkkel, ugyanis több jelzés érkezett feléjük a munkaadók részéről, hogy a szomszédos országból érkezők sokféle munkakör betöltésére alkalmasak, és azok is akik nem beszélnek magyarul.
2022-05-23 |
Miért vállalják emberek, hogy szabadidejükben a háború elől menekülő embereket segítsenek? Szombathelyi Nóra, a Szeged Honvéd Téri Reformtátus Egyházközség tagja, életmódtanácsadó azt mondja: nem is volt kérdés számára, hogy segíteni akar a menekülteknek, hiszen általában is a segítő szemlélet jellemezi az életét.
2022-05-20 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt