A következő percekben dr. Enghy Sándorral, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorával beszélgetünk. A professzor hamarosan lezárja három éves rektori ciklusát. A tisztségért újra indult és mind a szenátus, mind pedig a fenntartó Tiszáninneni Református Egyházkerület közgyűlése újabb három évre őt javasolja az intézmény élére.
2023-08-04 |
Erdésznek tanult, később a mérnöki pályát választotta. Építőmérnökként végzett az egyetemen, majd a méréstechnika, a digitális létesítményszervezés vált meghatározó területté számára. A térinformatika tanszék oktatója volt négy évtizeden át. Társadalmi kapcsolatrendszere széles, számít az itt élők támogatására és Nyíregyháza is számít rá. Változást várnak tőle és ő is az oktatóktól, hallgatóktól egyaránt. Szabó György, a Nyíregyházi Egyetem rektora a vendégünk.
2023-03-05 |
Családi okokra hivatkozva május végével távozik tisztségéből dr. Bolvári-Takács Gábor, a sárospataki központú Tokaj-Hegyalja Egyetem megbízott rektora. Őt várhatóan dr. Horváth Ágnes történész-politológus váltja, aki a felsőoktatás különböző területein szerzett évtizedes tapasztalattal rendelkezik, egy ideig az egri Eszterházy Károly Egyetem rektorhelyettese is volt. Külön erény lehet intézményszervezői, külkapcsolati tőkéje – közölte rádiónkkal dr. Stumpf István az egyetemet működtető alapítvány kuratóriumának elnöke.
2022-05-05 |
Három év után lejárt a mandátuma a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorának, Kustár Zoltánnak, aki nem pályázott újra a posztra. Helyét az intézmény élén Baráth Béla veszi át, aki rektori kinevezését már megkapta a köztársasági elnöktől és augusztus elsejétől tölti be új tisztjét.
2020-07-02 |
Az esemény főszervezőjével, Pankucsi Márta szociológussal és az egyetem egykori rektorával, Besenyei Lajos professzorral készült interjú az Európa Rádió stúdiójában.
2019-05-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt