A képzésre augusztus 25-éig lehet jelentkezni, amelyre elsősorban azokat várják, akik a Sárospataki Református Teológián végeztek közösségszervező alapképzési szakon, de azokat is, akik a diakónia szakon szereztek diplomát az intézményben.
2023-08-14 |
A következő percekben dr. Enghy Sándorral, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorával beszélgetünk. A professzor hamarosan lezárja három éves rektori ciklusát. A tisztségért újra indult és mind a szenátus, mind pedig a fenntartó Tiszáninneni Református Egyházkerület közgyűlése újabb három évre őt javasolja az intézmény élére.
2023-08-04 |
. A tanévzáró istentiszteletet és akadémiai közgyűlést a református templomban tartották meg. Az eseményen Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.
2023-07-07 |
A nagy hagyományokkal rendelkező oktatás mára a legmodernebb körülmények között zajlik, amihez kapcsolódik a családias légkör és egy történelmi diákváros hangulata. Az intézmény kiváló külföldi kapcsolatokkal is rendelkezik, amelyeket nagyon jól hasznosíthatnak a diákok a tanulmányaik ideje alatt. A jelentkezők számára az adminisztrációhoz is segítséget ad a teológia
2023-04-05 |
2023 a Lelkipásztori hivatás éve. A témához kapcsolódóan három alkalmas eseménysorozatot hirdetett a Tiszántúli Református Egyházkerület. Az egyik felkért előadó Kiss Klára, a DRHE teológiai tanára volt, aki „ A fókusz és profil teológiai szolgálatunkban” címmel tartott előadást március 22-én Nádudvaron.
2023-04-05 |
Ezzel a címmel várta a A Sárospataki Református Teológiai Akadémia az érdeklődőket az intézmény oktatója, dr. Kustár György főiskolai adjunktus görögországi élménybeszámolójára (bej). Végül pedig arról szólunk, hogy Majoros Judit, az ország legjelentősebb képeslapgyűjteményével rendelkező szerencsi Zempléni Múzeum igazgatója a képeslapkiadás történetét mutatta be a sátoraljaújhelyi Kazinczy Múzeum várostörténeti teadélutánján.
2023-02-27 |
Diplomaosztóval egybekötött akadémiai istentiszteletet, konferenciát és kerekasztal beszélgetést szerveztek a Sárospataki Református Teológiai Akadémián. Fontos feladathoz kaptak jogosítványt a végzett hallgatók, hiszen a szociális területen olykor nagyon hasznos az a lelki többlet, amit a szakmai munka mellett pluszként tudhatnak magukénak a teológián végzett szakemberek
2023-02-16 |
A Sárospataki Református Teológiai Akadémia idén is meghirdette a szociális munka képzését. Ennek részleteiről hallhatják dr. Patyán Lászlót, a teológia oktatóját, főiskolai docenst.
2023-02-02 |
A Sárospataki Református Teológiai Akadémia idén is meghirdette a szociális munka képzését. Ennek részleteiről hallhatják dr. Patyán Lászlót, a teológia oktatóját, főiskolai docenst.
2023-02-02 |
Jelenlét – ezúttal ezzel a címmel szervezte meg a kegyességi konferenciasorozat hatodik alkalmát a Sárospataki Református Teológiai Akadémia Újszászy Kálmán Kutatóintézete.
2022-12-08 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt