Az Országos Református Cigánymisszió idén is keresi az Év Roma Református Pedagógusát és Pedagógiai asszisztensét. A szabályzat értelmében, a verseny korábbi díjazottjai már nem jelölhetők. A határidő május 23-a, vasárnap. Az eredményhirdetés június 5-én az aranyhíd cigány vers- és prózamondó verseny keretében lesz. Tóth Anita, országos cigánymissziós referenst kérdeztük.
2021-05-21 |
Tüdős Klára 1895-ben jómódú, debreceni, református családba született. Fiatal korában a táncért rajongott, az Operaház jelmeztervezője és a magyaros ruha megálmodójaként különleges, egyedi karriert futott be a 20-as, 30-as évek Magyarországán, majd a második világháború alatt embermentő tevékenységéről vált híressé.
2020-06-04 |
Nem csak Magyarországon, de Europában is elsőként kezdheti el a munkát Gofree, a glutén jelző segítőkutya. Gofree a mért adatok szerint képes 1 kilónyi ételben kevesebb, mint 10 milligramm glutén kiszagolásra is, ami már a gluténmentesség határértéke alatt van. A segítőkutya az oktatója 11 éves, súlyosan gluténérzékeny kislányának életét segíti majd. Gofree a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület kiképzőivel márciusban sikeres próbavizsgát tett, de a koronavírus járvány miatt a hivatásos segítőkutya vizsgáját bizonytalan ideig elhalasztották.
2020-05-12 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt