Nemrégen jött haza a földrengés-sújtotta törökországi Antakyából a nyíregyházi Vincellér Tibor. A Kelet-Magyarországi Speciális Mentők önkéntes tagjaként, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntes kutató-mentő munkatársaként már a katasztrófa másnapján a helyszínen segédkezett. Összesen hét személyt sikerült kimenteni a romok alól a mentőalakulatnak.
2023-02-20 |
Korábban hajléktalanoknak segített, de az orosz-ukrán háború kitörésekor tudta, érezte, most is segítenie kell. A határhoz még nem tudott elmenni, de Budapesten már több helyen segített, a legtöbbet a repülőtéren. Volt, hogy saját autójával vitt el egy ukrán családot egy szállásra, majd másnap vissza a repülőtérre. Azt mondja, lelkileg nem, de fizikailag fárasztó a menekülteket segítő munkája.
0:00
0:00
2022-06-22 |
A kölykök nevelőcsaládokhoz kerülnek az anyjuk mellől és így remélhetőleg jobban tudnak majd fejlődni. „Az U alom nagyon bátor és önálló kölykei magabiztosan közlekednek a maguk kis világában, ideje, hogy tovább lépjenek és megismerjék a nagyvilágot” - fogalmazott rádiónknak Komondi Piroska, az alapítvány szakmai vezetője.
2022-02-15 |
Az Országos Református Cigánymisszió idén is keresi az Év Roma Református Pedagógusát és Pedagógiai asszisztensét. A szabályzat értelmében, a verseny korábbi díjazottjai már nem jelölhetők. A határidő május 23-a, vasárnap. Az eredményhirdetés június 5-én az aranyhíd cigány vers- és prózamondó verseny keretében lesz. Tóth Anita, országos cigánymissziós referenst kérdeztük.
2021-05-21 |
Tüdős Klára 1895-ben jómódú, debreceni, református családba született. Fiatal korában a táncért rajongott, az Operaház jelmeztervezője és a magyaros ruha megálmodójaként különleges, egyedi karriert futott be a 20-as, 30-as évek Magyarországán, majd a második világháború alatt embermentő tevékenységéről vált híressé.
2020-06-04 |
Nem csak Magyarországon, de Europában is elsőként kezdheti el a munkát Gofree, a glutén jelző segítőkutya. Gofree a mért adatok szerint képes 1 kilónyi ételben kevesebb, mint 10 milligramm glutén kiszagolásra is, ami már a gluténmentesség határértéke alatt van. A segítőkutya az oktatója 11 éves, súlyosan gluténérzékeny kislányának életét segíti majd. Gofree a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület kiképzőivel márciusban sikeres próbavizsgát tett, de a koronavírus járvány miatt a hivatásos segítőkutya vizsgáját bizonytalan ideig elhalasztották.
2020-05-12 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt